Türkiye'den 1700 Suriyeli Cerablus'a döndü

Türkiye'den 1700 Suriyeli Cerablus'a döndü

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında IŞİD'ten temizlenen Cerablus'a dönen Suriyelilerin sayısı bin 700 oldu.

Suriyeliler, Kurban Bayramı'nı yakınlarıyla birlikte Cerablus'ta geçirmenin mutluluğunu yaşıyor. 6 yıldan bu yana devam eden iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bir kısmı bayramda ülkelerine gitmek için Gaziantep Valiliğine başvurdu. Alınan izinlerin ardından Göç İdaresi İl Müdürlüğünce Karkamış Spor Salonu'nda kayıt işlemleri yapıldı. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan bin 700 Suriyeli ülkesine döndü.

Yanlarına aldıkları eşya ve bavullarıyla Karkamış Gümrük Kapısı'na gelen Suriyeliler, güvenlik kontrolünden geçirilerek Cerablus'a gönderildi.

Gaziantep İl Göç Müdürü Oktay Bahçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriyelilerin ülkesine döndüğünü söyledi.

Kurban Bayramı'nda da geçişlerin sürdüğünü aktaran Bahçeci, "Geçişler devam ediyor. Bugüne kadar bin 700 Suriyeli ülkesine döndü. Kimliği olmayan Suriyelilere kimlik çıkartıp ülkesine dönmesini sağlıyoruz. Talep oldukça da geçişler devam edecek" dedi.

Suriye'ye yardımlar sürüyor

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Gaziantep Şubesi Başkanı Sait Gökdere de Suriye'nin Cerablus, Çobanbey ve Havar ilçelerinde 700 kurban kestiklerini söyledi.Kestikleri kurbanları Suriye'nin köylerinde dağıttıklarını anlatan Gökdere, "Köylerdeki insanlar yardıma daha muhtaç. Bu yüzden kestiğimiz kurbanları köylerde dağıtmayı tercih ettik. Ekibimizle birlikte kapı kapı dolaşıp et yardımlarını dağıtıyoruz" dedi.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.