Türkiye'den 13 yeni tarihi eser UNESCO'da

Türkiye'den 13 yeni tarihi eser UNESCO'da

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yıl UNESCO'ya Anavarza Antik Kenti’nin de aralarında bulunduğu 13 ayrı dosyayla başvurdu ve Dünya Miras Merkezi'nce gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı sonucunda 13 dosya da kabul edildi.

Fatih Ateş'in haberi:

UNESCO Dünya Miras Merkezi tarafından 15 Nisan'da yapılan değerlendirme sonucunda Dünya Miras Geçici Listesi'ne kabul edilen alanlar şöyle: Anavarza Antik Kenti (Kozan, Adana), Anadolu Selçuklu Medreseleri (Konya, Kayseri, Sivas, Erzurum, Kırşehir), Kaunos Antik Kenti (Muğla), Kızkalesi (Mersin), Arslantepe Arkeolojik Alanı (Malatya), Kültepe Arkeolojik Alanı (Kayseri), Çanakkale ve Gelibolu 1. Dünya Savaşı Alanları (Çanakkale), Eflatunpınar Kaya Anıtı (Konya), İznik (Bursa), Mahmutbey Camii (Kastamonu), Ahi Evran Türbesi (Kırşehir), Titus-Vespasianus Tüneli (Hatay), Zeynel Abidin Camii ve Mor Yakup Kilisesi ((Mardin).
Öte yandan Anavarza Antik Kenti'nden Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 3 Eylül 2012 tarihinde ilk arkeolojik kazı çalışması başlatılmıştı. Sütunlu caddeleri, mozaikler, kapılar, kiliseler, hamamlar, Anadolu’da yapılan en eski caminin Roma olimpiyatlarının yapıldığı stadyum ve Antik tiyatro alanları gibi birçok tarihi mekan Anavarza Antik Kenti bünyesinde bulunuyor.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.