Türkiye'deki Suriyeli sayısı 1 milyon 600 bin

Türkiye'deki Suriyeli sayısı 1 milyon 600 bin

AFAD Başkanı Oktay, "Türkiye'deki toplam Suriyeli sayısı şu an itibariyle 1 milyon 600 bin kişi. Kobani bölgesinden gelen de 180 bin civarında" dedi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, AA muhabirine, Suriye'de iç savaşın sürdüğünü, sığınmacıların Türkiye'ye gelmeye devam ettiğini söyledi.
 
"Türkiye'deki toplam Suriyeli sayısı şu an itibariyle 1 milyon 600 bin kişi. Kobani bölgesinden gelen de 180 bin civarında" diyen Oktay, sığınmacılara yapılacak yardımlarla ilgili ilk günden beri sahada olduklarını belirtti.
 
Devletin tüm kurumlarının, Türkiye'ye gelen sığınmacılara yardım konusunda yoğun çaba gösterdiğini anlatan Oktay, şunları kaydetti:
 
"Suriye'den gelenlere, uluslararası boyutta Türkiye kadar yardım yapan hiçbir ülke olmamıştır, bunu son derece iddialı bir şekilde ifade ediyorum. Türkiye'nin tüm kurumları bu anlamda başarılı bir sınav vermiştir. Kesinlikle millet olarak da ülke olarak da bu konuda asla ve asla alçak gönüllü olmamalıyız. Son derece net. Ben de ilk günden itibaren sınırdaydım, şu anda da zaten tüm ekiplerimiz orada. İnsani boyuttaki her türlü yardım sunulmaktadır. Orada darda olanlara da yine Türkiye'den başka kucak açan hiç kimse yoktur."
 
"Biz, yardım eden, iş yapan boyuttayız"
 
Oktay, Suriye'deki iç savaşın 4. yılında, bir tarafın "konuşanlar", diğer tarafın ise "iş yapanlar" olduğuna da dikkati çekerek, "Biz, yardım eden, iş yapan boyuttayız. Bununla gurur duyuyoruz. Tamamen insani amaçlı yapıyoruz. Kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin, hangi dinden, hangi mezhepten, hangi etnik kökenden gelirse gelsin Türkiye, hiçbir zaman ayırım gözetmemiştir, bundan sonra da gözetmeyecektir. Çünkü Türkiye'nin tarihi bir misyonu var."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum