Türkiye'deki göçmen düşmanlarının arkadaşları Avusturya'da camiye saldırdı

Türkiye'deki göçmen düşmanlarının arkadaşları Avusturya'da camiye saldırdı

Türkiye'de göçmenlere düşmanca tavır takınanların benzeri başka ülkelerde de var... Onlar da gurbette yaşayan vatandaşlarımıza düşmanlık ediyor "ülkenize geri dönün" diyor...

Avusturya'da bir caminin dış duvarına, ırkçı ve İslam karşıtı yazılar yazıldı. Yetkililer, olayı güçlü şekilde kınadı ve saldırganın bulunması için inceleme başlatıldığını duyurdu.

Aşağı Avusturya eyaletine bağlı Sollenau'da bulunan Yeşil Cami'ye sabah erken saatlerde kimliği belirsiz bir kişinin caminin bulunduğu araziye izinsiz şekilde girerek, dış duvarlara İslam karşıtı ve ırkçı ifadeler yazdı.

Cami yetkililerinin yaptığı açıklamada, İslam düşmanı saldırının en ağır şekilde kınandığı belirtilerek, bunun ülkedeki bütün Müslümanlara ve din özgürlüğüne yapıldığının altı çizildi.

OLAYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun da saldırıyı en ağır şekilde kınadığını dile getirerek, emniyet güçlerinin olayı aydınlatmak için inceleme başlattıkları bilgisini paylaştı.

Ceyhun, yetkililerin saldırganı en kısa sürede yakalayacağı inancında olduğunu belirterek, "Umarım bu olay, Avusturya'da toplumsal huzuru bozan son ırkçı saldırı olur" dedi.

Türkiye'nin Viyana Başkonsolosu Cafer Mert Özmert ise cami derneğine "geçmiş olsun" ziyaretinde bulunarak, saldırıya ilişkin inceleme yaptı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.