Türkiye'de vatandaşların yüzde 82'si ordunun yönetime el koymasını istemiyor

Türkiye'de vatandaşların yüzde 82'si ordunun yönetime el koymasını istemiyor

Streetbees adlı bir gerçek zamanlı sokak anketi uygulaması ile 15-17 Temmuz tarihleri arasında 3 bine yakın Türkiye vatandaşına yaşanan olaylarla ilgili sorular soruldu.

Darbeye karşı fikir birliği var

15 Temmuz akşamı gerçekleşen darbe girişimi birçok farklı kesimden insanın aynı fikir etrafında kenetlenebileceğini gösterdi. Darbeye karşı olan toplumsal kesimlerin bir takım fikir ayrılıkları olsa da anti-demokratik bir yöntemle yönetimin değişmesi Türkiye'de %82'lik bir kesimin tamamen karşı olduğu bir durum.

Erdoğan'a karşı olan ama idam cezası isteyenler var

Türk Ceza Kanunu'ndan 2002 yılında “savaş ve çok yakın savaş tehdidi hâllerinde işlenmiş suçlar hariç” kaldırılan idam cezası anayasaya aykırılığı nedeniyle şimdilik TBMM'den geçebilecekmiş gibi görünmüyor.

Türkiye'de idam cezasının karışık bir tarihi var. Özellikle de darbelerden sonra alınan idam kararlarının. Darbelerden sonra idam kararlarına onay veren birçok siyasetçi yıllar sonra vatan haini ilan edilmekten korktuklarından dolayı 12 Mart ve 12 Eylül'de onayladıkları idam kararlarından pişman. Bu siyasetçiler arasında Süleyman Demirel'in zorlamasıyla Deniz Gezmiş'in idamını onaylayanlar arasında bulunan Adalet Partli Zeki Çeliker ve Nahit Menteşe gibi isimler de bulunuyor.

 

Mynet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.