Türkiye'de saatler geri alınacak mı? Yaz saati uygulamasına tepkiler büyüyor

Türkiye'de saatler geri alınacak mı? Yaz saati uygulamasına tepkiler büyüyor

Türkiye geçtiğimiz Ekim Ayı her sene yaptığı Kış Saati Uygulamasına geçmekten vazgeçmiş ve saalteri geri almayarak artık yaz saati uygulamasında kalınmasında karar vermişti. Kış Aylarının gelmesi ile batı illerinde bu durum sorun olmaya başladı.

Türkiye, her sene yaptığı uygulama ile 29 Ekim günü saatleri 1 saat geri alarak "Kış Saati Uygulaması'na" geçerdi. Pek çok Avrupa Ülkesi'nde de uygulanan bu karar. Türkiye'de 2016 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararı ile son buldu. Saatler 29 Ekim 2016'da 1 Saat geri alınmadı ve Türkiye artık yaz saati uygulaması'nı kalıcı olarak kullanmaya başladı.

Bu durum sonbahar aylarında pek bir sorun teşkil etmese de, kış aylarının gelişi ile birlikte Batı illerinde büyük sorunlara yol açmaya başladı. Uygulama nedeni ile Türkiye'nin batı bölgelerinde neredeyse sabah 08.00'a kadar güneş doğmuyor. İşe giden pek çok kişi gecenin kör saatlerinde işe uyanmaktan şikayetçi iken, özellikle çocuklarını okula gönderen veliler bu durumdan bir hayli şikayetçi. Çocukların karanlıkta okula gitmesi sağlık, güvenlik ve uyku problemlerini beraberinde getirmeye başladı.

Bu nedenle pek çok kişi; "Saatler tekrar geri alınacak mı? Yaz Saati Uygulaması bitecek mi?" gibi soruları sormaya başladı. Sosyal-Medya'da da konu ile ilgili bir kamuoyu oluşturulmuş durumda.

İnternette konu ile ilgili Change.org'tan imza kampanyası düzenlendi ve kısa sürede 110 bin gibi rekor bir sayıda imza topladı.

Saatler Tekrar geri alınacak mı?

Change.org'da Saatlerin geri alınmasına yönelik imza kampanyası büyük bir ses getirmiş durumda. Fakat konu ile ilgili hükümetten gelen açıklamalar şu ana kadar olumsuz. Saatlerin geri alınmayacağı düşünülse de, kamuoyunda bu şekilde bir tepki devam ederse hükümete ses duyurulabilir.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.