Türkiye'de mezhep savaşı 15 Temmuz'da planlanmıştı

Türkiye'de mezhep savaşı 15 Temmuz'da planlanmıştı

Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Türkiye'de mezhep savaşı, iç çatışma aslında 15 Temmuz'da da planlanmıştı. Sadece hedef, AK Parti hükümeti değildi. Türkiye iç savaşa götürülmek istenmişti." dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Türkiye'de mezhep savaşı, iç çatışma aslında 15 Temmuz'da da planlanmıştı. Sadece hedef, AK Parti iktidarı ve hükümeti değildi. Türkiye iç savaşa götürülmek istenmişti. Gaziantep'te şehit olan polis kardeşlerimize rabbimden rahmet diliyorum. Mekanı cennettir onların." dedi.

Kaynak, Kahramanmaraş yatırımlarının değerlendirilmesi istişare toplantısında yaptığı konuşmada, "Türkiye bir yandan 15 Temmuz gibi dünyanın hiç bir yerinde hiçbir zaman gerçekleşmemiş çok hain, cani ve vahşi bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Hükümet olarak bunun tedbirlerini alıyoruz. Bir yandan her bakanlık kendi görevlerini yapıyor. Türkiye'nin koyduğu 2023 hedeflerine ulaşması için gayret ediyor. Bir yandan belediyelerimiz, yerel yönetimlerimiz gerçekten hem klasik belediyeciliği, hemde modern belediyecilik örneklerini veriyorlar. Bir yandan Türkiye'nin mülteci sorunu var bir yandan Suriye'de Fırat Kalkanı operasyonu sürüyor. Bir yandan dışımızda Irak'ta, Musul'da çok önemli gelişmeler var. Türkiye Allah'ın izniyle bütün bu alanlarda her birinin de ayrı ayrı bir şekilde politikalarını icra ediyor."

"Gaziantep'teki teröristlerin hedefi Alevi Kültür Derneği"

Kaynak, Türkiye'nin PKK ve DEAŞ terörüyle yoğun şekilde mücadele ettiğini vurgulayarak, Kahramanmaraş'ın yatırımlarını konuşurken teröristlerin yine can aldığını, canlı bombanın kendini patlatması neticesinde 3 polisin Gaziantep'te şehit düştüğünü bildirdi.

Terör girişiminin hedefinin de Gaziantep Alevi Kültür Derneği olduğuna dikkat çeken Kaynak, "Türkiye'de mezhep savaşı, iç çatışma aslında 15 Temmuz'da da planlanmıştı. Sadece hedef AK Parti iktidarı ve hükümeti değildi. Türkiye iç savaşa götürülmek istenmişti. Gaziantep'te şehit olan polis kardeşlerimize rabbimden rahmet diliyorum. Mekanı cennettir onların. Ailesine taziye, milletimize başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.