Türkiye'de kimse sokaklarda OHAL'i hissettiğini söyleyemez

Türkiye'de kimse sokaklarda OHAL'i hissettiğini söyleyemez

AK Parti Bayburt Milletvekili Kavcıoğlu, Paris sokaklarında olağanüstü halin hissedildiğini belirterek, "Türkiye'de kimse, sokaklarda OHAL'i hissettiğini söyleyemez." dedi.

AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Paris sokaklarında olağanüstü halin hissedildiğini belirterek, "Türkiye'de kimse, sokaklarda OHAL'i hissettiğini söyleyemez." dedi.

Milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın geneli üzerine görüşlerini dile getirdi.

Kavcıoğlu, Türkiye'nin son 15 yılda yüzde 8, yüzde 9'lara kadar büyüdüğüne işaret etti.

Geçen hafta Paris'te bulunduğunu, burada OHAL'in hissedildiğini, yanıbaşlarında askerlerin silahlarıyla dolaştığını, insanların tedirgin olduğunu, bir araya gelmekten çekindiğini, yoksulluk, ekonomik krizin daha fazla görüldüğünü belirten Kavcıoğlu, Türkiye'de kimsenin, sokaklarda OHAL'i hissettiğini söyleyemeyeceğini vurguladı.

CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, ekonomide durgunluk olduğunun kabul edilmesi gerektiğini, bunun yatırım ve yatırıma bağlı ihracattan kaynaklandığını söyledi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, iktidarları döneminde 2017 bütçesinde de en büyük payın eğitime verildiğine, toplanan vergi gelirlerinin yüzde 24'ünün eğitime ayrıldığına, kamu yatırımları içinde en yüksek payın ulaştırma sektörüne aktarıldığına dikkati çekti.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, devletler vicdanlıysa bütçelerinin de vicdanlı olduğunu dile getirerek, 2017 bütçesinin, 2016 bütçesi gibi vicdansız olduğunu öne sürdü. Paylan, asgari ücretliden vergi alındığını, ranttan vergi alınmadığını ifade ederek, "Vergi ahlakı nerede, vergi ahlakı oluşturabildik mi? İki yılda bir gelen vergi aflarıyla vergi ahlakını getiremeyiz. 'Bir daha vergi affı olmayacak' diyebiliyor musunuz? Vergi ombudsmanlığı getirelim." diye konuştu.

Paylan, Hristiyan, Musevi, Şafi, ateistlerden vergi kesildiğini, ancak Diyanet İşleri Başkanlığının sadece Sünni topluma hizmet verdiğini savunarak, hakkını helal etmediğini, üç kuşaklık hakkının bulunduğunu söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Sayıştaydan gelen raporların değerlendirilmesi, kesin hesap için ayrı bir oturum yapılması gerektiğini belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.