Türkiye'de her 7-8 çocuktan bir tanesi astım hastası

Türkiye'de her 7-8 çocuktan bir tanesi astım hastası

Gaziantep Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazan Bayram, yetişkinlerde ve çocuklarda astım hastalığına dikkat çekti.

Gaziantep Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazan Bayram, yetişkinlerde ve çocuklarda astım hastalığına dikkat çekerek, Türkiye’de yetişkinlerde 10-12 kişide bir, çocuklarda ise 7-8 çocuktan birinde astım görüldüğünü açıkladı.

Şahinbey Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen seminerde Gaziantep Üniversitesi Çocuk Alerji ve Astım Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Keskin ve Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazan Bayram, astım hastalığı ile ilgili bilgi verdi. Yardımcı Doç. Dr. Nazan Bayram, astımın, hava yollarını ilgilendiren kronik bir solunum yolu hastalığı olduğunu belirtti.

Astım hastalığının, sık görülen ve dünyada yaklaşık 300 milyon kişide bulunduğunu dile getiren Bayram, “Hastalar birçok etkenle karşılaşabiliyor.

Türkiye’de yetişkinlerde 10-12 kişide bir, çocuklarda ise 7-8 çocukta bir gözüken bir hastalıktır. Biz hastalarımızın astımla günlük yaşamlarında hiçbir şeyden geride kalmadan yaşamlarını hedefliyoruz. Seminere katılan vatandaşlar ise astım hastalığı ile ilgili bilgi almak için katıldıklarını belirterek, bu tür eğitim seminerleri bilgilendirmek adına çok önemli oluyor.” diye konuştu.

Seminer sonunda katılımcılara astımla ilgili broşür ve kitapçıklar dağıtılarak, şikayeti olan kişilere solunum fonksiyon testi uygulandı.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.