Türkiye'de halk kazandı

Türkiye'de halk kazandı

ABD’nin Başkan adayı Trump, 15 Temmuz hakkında ‘Halk kazandı. Etkileyiciydi’ yorumunda bulundu. İşi tersine çevirebildiği için Erdoğan’a güven duyduğunu söyleyen Trump, hukuk konusunda da ‘ABD akıl veremeyecek kadar kötü durumda’ dedi.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından yaşanan gelişmeler hakkında, ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olan milyarder işadamı Donald Trump da açıklamalarda bulundu. New York Times gazetesine verdiği röportajda konu hakkındaki değerlendirmeleri sorulan Trump, “Darbeciler daha en başta işi bitirmiş gibiydiler. Sonra aniden harika bir şekilde kazanan halk oldu. Sokaklara çıktılar, darbe istemediklerini gösterdiler. İki saatte işi bitirdiler. Bu oldukça etkileyiciydi. DAEŞ’e karşı çok şey başarabilirler” dedi.

Yaşananlardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven duyduğunu ve durumu tersine çevirebildiği için kendisini takdir ettiğini belirten Trump, “tezgâh” iddiaları ile ilgili de “Açıkçası hiç sanmıyorum” şeklinde konuştu.

ABD AKIL VEREMEZ

Cumhuriyetçilerin Başkan adayı, 15 Temmuz ardından yaşanan gözaltılar ve görevden uzaklaştırmalar hakkında da “Başkalarının iç işlerine karışmamalıyız, dostlara ihtiyacımız var. Ayrıca tüm dünya ABD’nin hukuk ve insan hakları konusunda ne kadar kötü durumda olduğunu görürken, polisler sokaklarda soğukkanlılıkla insanları vururken, bizim çıkıp ders vermemizin doğru olacağını düşünmüyorum. Önce kendi karışıklıklarımızı düzeltmeliyiz” yorumunda bulundu.

DOST OLACAĞIZ

Başkan olduğu takdirde hiç geciktirmeden Türkiye ile karşılıklı görüşmeler gerçekleştireceğini ve iyi ilişkiler kurmaya çalışacağını söyleyen Trump, “Orta Doğu’daki sorunları ve görüş farklılıklarını birlikte ele alarak çözmemiz mümkün. İyi bir dostluk kurma potansiyelimiz var. Doğal olan da bu” dedi.

‘NATO yardımlarını kesebilirim’

Öte yandan Trump, 4 gündür Cleveland kentinde devam eden ve adaylığını resmileştiren parti kongresinin son gününde delegelere hitap etti. “Bu ülkenin unutulmuş erkek ve kadınların sesi olmaya geldim” ifadelerini kullanan Trump, “Clinton büyük şirketlerin ve elitlerin kuklası” diyerek rakibine yüklendi. Trump, NATO’nun ABD dahil her üyesini, bir saldırıya uğraması halinde savunma taahhüdünü kaldırabileceğini söylemişti. Trump karşıtı Senatör Lindsay Graham bu çıkışı eleştirdi ve ‘bu ancak Putin’i sevindirir’ dedi.

 

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.