Türkiye'de evlenenlerin yüzde 76'sı borçlanıyor

Türkiye'de evlenenlerin yüzde 76'sı borçlanıyor

Türkiye'de evlenenlerin yüzde 76'sı düğün için borçlandıklarını ifade ediyor. Türkiye'yi İtalya ve Romanya izliyor.

ING Bank'ın düğün sezonu başlarken yaptırdığı uluslararası araştırmaya göre Türkiye evlilik öncesi borçlanmada Avrupa'nın zirvesinde yer alıyor. Bununla birlikte, Türkiye'deki çiftler maddi yetersizlikler nedeniyle hayal ettikleri düğünü yapamıyor. Türkiye'de her 10 çiftten 7'si aile baskısının düğün planlamasında etkili olduğunu belirtiyor. ING'nin “Düğün mü, konut mu” araştırmasında şu sonuçlara ulaşıldı:

Avrupalı tüketicilerin son 5 yıl içinde en büyük harcaması evlilik töreni. Avrupa genelinde pek çok çift, büyük bir törenle evlenmek yerine bu kaynağı ev almak için harcamak istiyor.

Türkiye'de 3 kişiden 1'i daha iyi bir düğün yapabileceğini belirtiyor, aile ve arkadaş beklentilerine göre hazırlık ve harcama yapılıyor.

Düğün davetliler için de masraf. Katılanların yüzde 62'si yeni bir kıyafet, hediye, seyahat gibi masraflar sebebiyle düğüne katılmanın bile pahalıya mal olduğunu düşünüyor.

Borçlananlar sıralamasında Türkiye diğer Avrupa ülkelerinin açık ara önünde. Türkiye'de evlenenlerin yüzde 76'sı düğün için borçlandıklarını ifade ediyor. Türkiye'yi İtalya ve Romanya izliyor.

Türkiye'de tüketicilerin yüzde 60'ı, yeterli bütçe ayıramadığı için düğününün istediği gibi olmadığını düşünüyor.

Avrupalı tüketicilerin yüzde 45'i düğün için daha önceden tasarruf ederken, Evlenenlerin yüzde 9'u ailesinden ya da arkadaşlarından, yüzde 15'i bankalardan borç alıyor.

Düğün bütçesini eve ayırmayı düşünenlerin oranı yüzde 57. İngiltere, İspanya ve İtalya'da ise 3 kişiden 2'si düğün yerine ev diyor.

türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.