Türkiye'de evde Kur'an bulunduranların oranı

Türkiye'de evde Kur'an bulunduranların oranı

Katlan, yapmış oldukları bilimsel bir anketle vatandaşların Kur'an ile olan ilişkilerini tespit ettiklerini belirtti

Kur'an'ın Anlamıyla Buluşma Platformu Başkanı İlahiyatçı Abdurrahman Katlan Türkiye'de yüzde 37'lik bir kesimin Kur'an-ı Kerim okumasını bilmesine rağmen Kur'an'ı anlayarak okuyanların oranının sadece yüzde 5 olduğuna dikkat çekti ve bu oranın çok yetersiz olduğunu ifade etti.

Katlan, yapmış oldukları bilimsel bir anketle vatandaşların Kur'an ile olan ilişkilerini tespit ettiklerini belirterek, "Bilimsel çalışmamızda vatandaşlarımızın yüzde 94'ünün evinde Kur'an-ı Kerim olduğu tespit edildi. Yüzde 78'inin evinde meal ya da tefsirlerin de olduğu, yüzde 37'sinin Kur'an okumayı bildiği ortaya çıktı. Ancak Kur'an-ı Kerim'i anlamını bilerek okuyanların oranı ise sadece yüzde 5 olarak karşımıza çıkmıştır." dedi.

"Kur'an'ı anlayarak okuyanların oranı yetersiz"

Günümüzde kitap okumanın çok az olduğunu özellikle Kur'an-ı Kerim'i anlayarak okumanın yetersiz olduğunu belirten Katlan, "Kur'an-ı Kerim'in Allah'tan (C.C.) gelen mektup olduğu, her insanın ve Müslüman'ın bu ilahi mesajın kendisine hitap ettiğinin şuurunda olmalıdır. Kur'an-ı yüzünden okumanın çok sevap olduğunu her harfine 10 sevap verildiğini bilmemiz gerekiyor. Ancak manasını anlamak ve hayatımıza tatbik etmemiz gerekiyor. Bu itibarla Kur'an-ı yeryüzüne yeni inmiş gibi her türlü ön yargıdan uzak, temiz, duru, dingin bir kalp ile idrak edecek şekilde okumalıyız." diye konuştu.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum