Türkiye'de eğitim gören Suriyeli sayısı artıyor

Türkiye'de eğitim gören Suriyeli sayısı artıyor

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem, geçen yıl 340 bin Suriyeli sığınmacı çocuğa eğitim verildiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Türk öğrencilerin yanı sıra Suriyeli sığınmacı öğrencilerin de geçen hafta itibarıyla yeni eğitim öğretim sezonunda eğitim almaya başladığını hatırlattı.

Milli eğitim camiasının Türkiye'nin en büyük ailesi olduğunu vurgulayan Erdem, ülke genelinde ortalama 26 milyon kişinin eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ettiklerini belirtti.

Erdem, Türkiye'nin kendi eğitim sisteminin yanı sıra tarihi sorumluluğu kapsamında Suriyeli sığınmacıların eğitimiyle de yakından ilgilendiğini ifade etti.

Türkiye'de eğitim çağında 814 bin civarında Suriyeli bulunduğunu anlatan Erdem, şunları kaydetti:

"Rakamlar çok değişiyor 3-5 bin artıyor, azalıyor. Biz geçen yıl 340 bin Suriyeli'nin eğitimine ulaşabildik. Bu sene hedefimiz tamamı ama 400-450 bin, ne kadarına ulaşırsak eğitim verilebilir. Derdimiz o. Ancak tabi hareket halinde bir nüfus. Kamplarda olanlar var. Yine orta Anadolu'da Konya gibi kentlere kendi imkanlarıyla gelenlerle ilgili milli eğitim müdürlüklerimiz bu noktada eğitimlere başladı zaten. Geçen seneden bu yana kendi okullarımıza da alıyoruz. Direkt Türk okullarına da eğitim için başlayabiliyorlar. İnşallah bu yıl hedeflerimize ulaşmanın gayretinde olacağız." diye konuştu.

Avrupa Birliği tarafından sığınmacıların eğitimi için Türkiye'ye 3 milyar avro verilmesinin gündeme geldiğine ancak söz konusu desteğin verilmediğine dikkati çeken Erdem, Türkiye'nin kendi imkanlarıyla sığınmacıların eğitimini üstlendiğini vurguladı.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.