Türkiye'de din hizmetlerinin muhasebesi yapılacak

Türkiye'de din hizmetlerinin muhasebesi yapılacak

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez Antalya'nın Manavgat ilçesinde, İlçe Müftüleri Kongresine katıldı.

Görmez, kongrenin geçmişin muhasebesinin yapılması, günümüzün ve geleceğin planlamasının yapılması açısından önem taşıdığını belirtti.

Manavgat ilçesindeki Silence Beach Hotel'deki "İlçe Müftüleri Kongresi", 81 ildeki 919 ilçe müftüsünün katılımıyla "Ulusaldan Küresele Yerelden Evrensele 90. Yılında Türkiye'de Din ve Diyanet Hizmetleri" adı altında başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongre, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Diyanet İşleri Teşkilatı'nın bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetleri anlatan sinevizyon gösterisiyle devam etti. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş, kongrede ele alınacak konular hakkında bilgi verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kongrenin, geçmişin muhasebesinin yapılması ve geleceğin planlanması açısından çok önemli olduğunu belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak il müftüleri, il müftü yardımcıları ve ilçe müftülerimize yönelik bir çok toplantı ve eğitim düzenlediklerini anlatan Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne var ki bu toplantılar bölgesel olarak yapıldı. İlk kez böylesine büyük katılımla bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Bu toplantı sıradan bir il müftüleri toplantısı ve semineri değildir. Bu toplantı çok ciddi bir muhasebe toplantısıdır."

Ulusaldan küresele, yerelden evrensele doğru Türkiye'de din ve diyanet hizmetlerini ciddi bir şekilde değerlendirme ve ciddi bir muhasebe yapmanın hedeflendiğini kaydeden Görmez, "Geçmişin muhasebesini yapmak, bugünün değerlendirmesini yapmak, geleceğin planlanmasını yapmak üzere gerçekleştirilen çok önemli bir kongredir. Kongremizin hayırlara vesile olmasını, Diyanet hizmetlerinin ivme kazanmasına vesile olmasını, kongremizin geleceğe ışık tutmasını, gelecek nesillere yapacağımız hizmetlerin gözden geçirilmesine vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu.

Kongre, 5 Nisan'a kadar devam edecek.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.