Türkiye'de ciddi anlamda Arapça okur kitlesi bulunuyor

Türkiye'de ciddi anlamda Arapça okur kitlesi bulunuyor

15 farklı Arap ülkesinden 200'ü aşkın yayınevinin katıldığı "1. İstanbul Arapça Kitap Fuarı" yoğun ilgi gördü.

Gulf Turk Fuar Hizmetleri tarafından düzenlenen ve 15 farklı Arap ülkesinden 200'ü aşkın yayınevinin katıldığı "1. İstanbul Arapça Kitap Fuarı" yoğun ilgi gördü.

İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarda AA muhabirine konuşan Kuveyt'ten İbda Yayın ve Dağıtım şirketi sahibi Tarık Kamil, "İstanbul'da Arapça yayınlar anlamında bir fuara şirket olarak ilk kez katılıyoruz. Dün gerçekleşen açılışa katılım gayet güzeldi. Güzel bir başlangıç yaptık." dedi.

"Türkiye'de ciddi anlamda Arapça okur kitlesi bulunuyor"
Kamil, katılımın beklenilenden fazla olduğunu ifade ederek, "İlerde de gerçekleşecek Arapça kitap fuarlarına katılmayı düşünüyoruz. Görünen o ki Türkiye'de ciddi anlamda Arapça okur kitlesi bulunuyor. Biz öncelikli olarak fikir kitapları yayınlıyoruz ve görüyoruz ki kitaplarımız ilgi çekiyor." ifadelerini kullandı.

Fuara Mısır'dan katılan Meşru Yayınları Temsilcisi Muhammed Zehra, satılan kitapların kalitesinden Türkiye'de ciddi anlamda kültürlü insanların bulunduğunu gördüğünü ve bazı insanların 10 - 20 kitabı bir arada satın almasının ise Arapça kitap eksiliğinin bir yansıması olduğunu belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.