Türkiye’de 130 bin adet araç üretimi hedefliyor

Türkiye’de 130 bin adet araç üretimi hedefliyor

Toyota Türkiye Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi Orhan Özer, 2014 yılında toplam 130 bin adetlik bir üretim planladıklarını bildirirken, “Üretimin yüzde 32’sini Verso’nun, yüzde 68’ini Corolla’nın oluşturacağını öngörüyoruz. Bunun yüzde 80’ini ihraç etmeyi h

2013 yılının oldukça dinamik ve hedeflerine ulaştıkları bir yıl olarak gerçekleştiğini ifade eden Özer, geçen senenin birinci yarısında Corolla projesine hazırlandıklarını; bu ilk 6 aylık dönemin sadece Verso modelinin üretimi ile geçtiğinden, üretim ve ihracat adetleri açısından düşük bir dönem olduğunu kaydetti.

2012 yılı toplam üretimlerinin 77 bin adet seviyelerinde olduğunu hatırlatan Genel Müdür Orhan Özer, 2013 yılında Corolla ve Verso toplam üretim adetlerinin 102 bin adet olarak gerçekleştiğini belirtti. Üretimde bir önceki yıla oranla yüzde 33’lük bir artışın olduğunu vurgulayan Özer, “2013 yıl sonu Corolla ve Verso toplam üretim adedimiz 102 bin adet olarak gerçekleşti. 50 bin adedi Corolla ve 36 bin adedi Verso olmak üzere toplam 86 bin adet otomobil ihracatı gerçekleştirdik. Bu da yüzde 85 oranında ihracat gerçekleştirdiğimizi gösteriyor ve toplamda 1,5 milyar dolarlık bir ihracat tutarına tekabül ediyor.” diye konuştu.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.