Türkiye yardım için harekete geçti

Türkiye yardım için harekete geçti

Irak Türkmen Cephesi Kerkük İl Meclis Üyesi Ali Mehdi, IŞİD'in katliamlarından kaçmak için 150 bin Türkmenin 45 derece sıcakta yollara düştüğünü, hepsinin aç ve susuz olduğunu söyledi.

Mehdi yaşanan durumu şu sözlerle anlattı: 'Telafer'in içinde kalan insanlarımız da ölüme terk edildi. Irak savaş uçakları da şu anda Telafer'i bombalıyor. Hava bombardımanında da insanlar ölüyor, içerideki silahlı grupların saldırısına maruz kalan binlerce kişi de var. Telafer'de hiçbir Türkmen'in telefonlarına ulaşamıyoruz. Türkiye'nin acilen bu insanlara yardım etmesi gerekiyor. Bütün dünya nerede. Kimse yardıma gelmiyor.'

AFAD 'DERHAL' ÇALIŞMA BAŞLATTI

Bu arada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye olarak Telafer'deki çatışmalar sebebiyle kenti terk etmek zorunda kalan Türkmenlerle yakından ilgilendiklerini belirtti. Davutoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Telafer-Sincar arasındaki 100 bini aşkın Türkmen'in barınma, gıda ve tıbbi ihtiyaçları için AFAD'ın gereken hazırlıkları 'derhal' başlattığını duyurdu.

Bağdat büyükelçiği için tahliye kararı yok

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği için tahliye kararının olmadığı belirtilerek, 'Irak Başbakanı Nuri el Maliki'den elçilikten güvenlik tedbirlerinin artırılması istendi' denildi. Dışişleri'nin açıklamasında Irak'taki şiddet olaylarının bir mezhep çatışmasına dönüşme riski taşıdığını da bildirdi.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.