Türkiye ve İslam dünyası tarihi dönüm noktasında

Türkiye ve İslam dünyası tarihi dönüm noktasında

Ahmet Taşgetiren, Türkiye ve İslam dünyasının tarihi dönüm noktasında olduğunu söyledi

Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren, Kadirli ilçesinde düzenlenen "İslam Dünyasında ve Türkiye'de Neler Oluyor" konferansına katılarak "Demokrasi getireceğiz mantığıyla Mısır ve Cezayir gibi ülkelerde darbe yapılıyor." dedi.

Eğitim Bir-Sen Kadirli Şubesi ve Kadirli Dosteller Derneği tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Taşgetiren, Türkiye ve İslam dünyasının tarihi dönüm noktasında olduğunu söyledi.

Taşgetiren, 1960 yıllarına kadar İslam dünyasının sömürgeci güçler tarafından getirilen kişilerce yönetildiğini anlatarak, "Yaşadığımız coğrafya çok önemli. Çeşitli bahane ve sudan sebeplerle ülkemizde ve İslam dünyasında kaos çıkarılıyor. Demokrasi getireceğiz mantığıyla Mısır ve Cezayir gibi ülkelerde darbe yapılıyor. El-Kaide ve DEAŞ gibi terör örgütleri oluşturuldu. Dolayısıyla bizim de hadiseleri doğru görmemiz gerekiyor. Bu coğrafyanın birer insanı olarak iyi düşünüp iyi karar vermeliyiz. Herkesin çok dikkatli ve uyanık olması lazım. Oyunlara gelmeyelim." ifadelerini kullandı.

Şu anki sürecin, 1. Dünya Savaşı sonrası yapılanmanın bir uzantısı olduğuna ve sömürgeci güçlerin bu coğrafyayı paylaşma üzerine geliştirdikleri yapılanmaya dikkat çeken Taşgetiren, 88 yıllık Cumhuriyet döneminin 27 yılının tek partili dönemle geçtiğini ve 88 yıllık dönemde Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük darbeler yaşadığını dile getirdi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.