Türkiye ve Fildişi Arasında Vizeler Karşılıklı Olarak Kaldırıldı

Türkiye ve Fildişi Arasında Vizeler Karşılıklı Olarak Kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Vattara'nın yaptığı görüşmeler sonrası iki ülke arasında vizelerin karşılıklı olarak kaldırılmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fildişi Sahili Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Alassane Vattara arasında yapılan görüşmeler sonucunda iki ülke arasında vizelerin kaldırılması konusunda anlaşmaya varıldı.

MÜJDEYİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuk Cumhurbaşkanı Vattara ile gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetlerarası görüşmelerde iki ülke ilişkilerini her boyutuyla ele aldıklarını ve görüşmelerin ardından Türkiye ile Fildişi Sahili Cumhuriyeti arasında vizelerin karşılıklı olarak kaldırılmasına yönelik anlaşma, iki ülke arasında gençlik ve spor alanında işbirliği anlaşması, eğitim alanında işbirliği anlaşması, kültürel işbirliği anlaşması, turizm alanında işbirliği anlaşması, askeri alanda işbirliği anlaşması, askeri alanda eğitim, teknik ve bilimsel işbirliği çerçeve anlaşması, güvenlik işbirliği anlaşmasının imzalandığını anlattı.

18 MİLYON NÜFÜSLU AFRİKA ÜLKESİ

Fildişi Sahili Cumhuriyeti Batı Afrika'da yer alan bağımsız bir ülkedir. Liberya, Gine, Mali, Burkina Faso ve Gana ile komşu olan ülkenin nüfusu 18 milyon civarındadır.

1960 YILINDA BAĞIMSIZLIĞINI KAZANDI

Bölgenin en gelişmiş ülkesi olarak bilinen Fildişi Sahili kakao üretiminde dünya lideridir. Diğer önemli ürünleri kahve, kauçuk, petrol, ton balığı ve ananastır. Fildişi Sahili, 1960 yılında bağımsızlığına kavuşmuştur. Ülkeye bağımsızlığını kazandıran Félix Houphouët-Boigny 1983 yılında, doğum yeri olan Yamoussoukro'yu başkent ilan etmiştir.

ensonhaber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.