Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, teknoloji takımları kuruyor

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, teknoloji takımları kuruyor

İlköğretim 4, 5, 6 ve 8. sınıflar ile lise hazırlık ve 9. sınıf öğrencilerine yönelik oluşturulan Teknoloji Takımları Programı'nın seçme sınavı için başvurular açıldı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, geleceğin teknoloji yıldızlarını belirlemek üzere teknoloji takımları kuruyor.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, ilköğretim 4, 5, 6 ve 8. sınıflar ile lise hazırlık ve 9. sınıf öğrencilerine yönelik oluşturulan Teknoloji Takımları Programı'nın seçme sınavı için başvurular açıldı.

Teknoloji takımlarına seçilen öğrenciler, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın öğrencilerin kullanımı için teknik altyapı ve ekipmanlarla donatılan Deneyap Teknoloji atölyelerinde eğitimlere katılacak, projeler yapacak, ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanacak.

3 yıllık ücretsiz eğitim sürecinin ilk 18 aylık döneminde öğrencilere "robotik ve kodlama eğitimi", "kendi İHA'nı tasarla eğitimi", "nesnelerin i̇nterneti ve sistem geliştirme eğitimi", "3 boyutlu tasarım ve i̇malat eğitimi", "enerji teknolojileri eğitimi", "arduino ve elektrik eğitimi", "siber güvenlik eğitimi", "temel matematik ve fizik eğitimi" verilecek.

Eğitim programının diğer 18 aylık bölümünde ise bu eğitimlerle eş zamanlı olarak oluşturulacak proje takımları, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın ekipman, altyapı, teknik danışmanlık ve seyahat desteklerinden yararlanarak ulusal ve uluslararası yarışmalara katılacak.

Başvuru süreci

Başvuru sürecinin ilk aşaması olan yazılı sınavda başarılı olan adaylar, ikinci aşamada pratik sınava davet edilecek.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen sınav sonucunda, ilk 5'e giren öğrencilere tablet bilgisayar, ilk 10'a giren okullara da spor ve jimnastik eğitim seti hediye edilecek.

Sınav için son başvuru tarihi 2 Haziran 2017 olarak belirlenirken, yazılı sınav 6-7 Haziran'da İstanbul'da bulunan okullarda yapılacak.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Bayraktar, konuya ilişkin değerlendirmesinde, bu yıl İstanbul'da kurulacak Deneyap Teknoloji atölyelerinde gerçekleştirecekleri eğitim faaliyetleri için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliğine giderek, sınava girecek öğrenciler arasından en iyilerini tespit edip bu öğrencileri belli bir müfredat kapsamında 36 aylık eğitimlere davet edeceklerini bildirdi.

PROGRAMA BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.