Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri ivme kazanacak

Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri ivme kazanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "Bugün imza konulacak anlaşmalar ve Türkiye'den 18 firmanın içinde bulunduğu anlaşma töreni, Suudi Arabistan ve Tükiye ilişkilerine önümüzdeki dönemde ivme kazandıracak." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Suudi Arabistan Enerji Bakanı Al-Falih ile Saudi Aramco ve 18 Türk şirketinin imzalayacağı mutabakat zaptları öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Çok kıymetli bir imza töreni için bir araya gelindiğini ifade eden Albayrak, şöyle konuştu:

"Bugün imza konulacak anlaşmalar ve Türkiye'den 18 firmanın içinde bulunduğu anlaşma töreni Suudi Arabistan ve Tükiye ilişkilerine önümüzdeki dönemde ivme kazandıracak. Türkiye ve Suudi Arabistan, iki dost ve kardeş ülkedir. Özellikle geçen yıldan itibaren her geçen gün ivme kazanan iki ülke ilişkileri daha iyi bir noktaya doğru ilerliyor."

Türkiye'nin büyümeye ve yatırımlara devam edeceğini vurgulayan Albayrak, "Bölgemize ve dünyaya istikrar ve barış noktasında katkı yapmaya devam edeceğiz. Türkiye, bölgesel bir pazar ve ortak olmaya devam edecek. Bugünkü bu imza töreni vesilesiyle Suudi dostlarımıza, kardeşlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

-Falih: Türkiye'nin gelişiminden mutluyum



Suudi Bakan Al-Falih de bu mutabakat zaptlarının gelecekteki birçok sermaye projesi için yasal çerçeve oluşturacağını belirtti.

Türkiye'nin gelişmesini gördüğünü ve bundan mutluluk duyduğunu dile getiren Al-Falih, şunları kaydetti:

"Türkiye ve Suudi Arabistan ilişkilerinin daha güçlü olmasını temenni ediyoruz. Suudi 2030 Vizyonu kapsamında Türk şirketleriyle birlikte çalışmak istiyoruz. Suudi Arabistan belki de yüzlerce milyar dolar yatırım yapacak, bugünkü anlaşmaların önümüzdeki yıllardaki projeler için hazırlık olacak. Bu anlaşmaların bu sürecin ilk adımları olacağına inanıyoruz, Türkiye ve Suudi Arabistan belki de üçüncü ülkelerde çok büyük işler yapacak."

Saudi Aramco, 18 Türk şirketiyle ayrı ayrı mutabakat zaptı imzaladı. İmzalanan bu mutabakat zaptları Türk şirketlerinin Saudi Aramco'nun çeşitli projelerinde ihaleye girmesini sağlayacak.

Basın toplantısının ardından şirketler zapta imza attı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.