Türkiye Suriyeli Türkmenlere sahip çıkıyor

Türkiye Suriyeli Türkmenlere sahip çıkıyor

Türkiye, savaş mağduru Suriyeli Türkmenlere ramazan süresinde ve bayramda 18 tır yardım malzemesi ulaştırdı.

Türkiye, savaş mağduru Suriyeli Türkmenlere ramazan süresinde ve bayramda 18 tır yardım malzemesi ulaştırdı.
 
Suriye'deki iç savaş nedeniyle birçok kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bazı Suriyeliler ülkelerinde güvenli gördükleri alanlara yerleşirken bazıları da Türkiye'ye sığında.
 
Savaşın ilk günlerinden itibaren kapılarını Suriyelilere açan Türkiye, hem devlet imkanları hem de sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle sığınmacılara insani yardımda bulunuyor.
 
Yardım malzemesi ulaştırılanlar arasında Suriyeli Türkmenler de yer alıyor. Başta Türk Kızılayı olmak üzere birçok resmi kurum ve sivil toplum kuruluşu, Yayladağı ilçesi sınırında bulunan Lazkiye’nin Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Türkmen köylerine, ramazan süresince ve bayramda, insani yardım malzemesi gönderdi.
 
Suriye Türkleri Derneği yardım dağıtım sorumlusu Muhammed Kömürcü, AA muhabirine, Türkiye sınırı yakınlarında yaklaşık 15 bin sivilin 3 yıldır yaşam savaşı verdiğini, saldırılar yüzünden Suriye'deki köylerin bir kısmının boşaltıldığını kaydetti.
 
İç savaştan kaçanların Türkiye'ye ve bölgedeki güvenli köylere sığındığını vurgulayan Kömürcü, "Sınırın diğer tarafında kalan halkımız, evlerde, Türkiye’den gönderilen çadır ve konteynerlerde yaşamını sürdürüyor. Zor koşullarda hayata tutunmaya çalışan Suriyelilere Türkiye destek oluyor. Her zaman halkımızın yanında olan Türkiye, ramazanda da yardım elini uzattı" dedi.
 
Türkmenlere 18 tır yardım malzemesi
 
Türkiye'den gönderilen yardım malzemesi sayesinde Suriyeli Türkmenlerin yüzünün güldüğünü belirten Kömürcü, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Türk Kızılayı, yaklaşık 100 gündür sınırın diğer tarafına günlük 5 bin ekmek gönderiyor. Ayrıca ramazan ayı ve bayramda da 353 bin yumurta, 6 konteyner, 150 çadır, 1 tır çocuk bisküvisi gönderdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen 1 tır kuru gıda, kahvaltılık ve temizlik malzemesi de Yayladağı’nda evlerde kalan Türkmen ailelere dağıtıldı. Yeryüzü Doktorları, İHH İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri Derneği, Kimse Yok mu Derneği, Eskişehir Günışığı Derneği, Adana Dosteller Derneği, Konya Birel Derneği ile Suriye Türkleri Derneği ve Suriye Türkmen Meclisi Derneği'nin yürüttüğü kampanyalarda toplanan kuru gıda, un, elbise, kahvaltılık, sebze, temizlik malzemesi, süt ve çocuk bezleri, Bayırbucak Türkmen bölgesine gönderildi. Ramazan ayı ve bayramda, Bayırbucak Türkmen bölgesi ile Yayladağı’ndaki Türkmenlere 18 tır ihtiyaç malzemesi dağıtıldı."
 
Kömürcü, başta Türkiye Cumhuriyeti devleti olmak üzere tüm derneklere ve Türk halkına minnettar olduklarını sözlerine ekledi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.