Türkiye Soma için dua ediyor

Türkiye Soma için dua ediyor

Dün yaşanan olay sonrası Türkiye elim kazadan işçilerimizin sağ salim çıkarılması için dua ediyor

Manisa'nın Soma İlçesi'nde olan kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle çıkan yangında şimdiye kadar 201 işçinin vefat ettiği açıklandı.
 
Dün yaşanan olay sonrası Türkiye elim kazadan işçilerimizin sağ salim çıkarılması için dua ediyor.
 
Eynez mevkisindeki bir maden ocağında trafoda çıkan yangın sonrası yerin iki kilometre altında mahsur kalan işçileri kurtarmak için uzman ekiplerin çalışması devam ediyor. 
 
Madenden çıkan her işçi, yakınları tarafından alkışlarla karşılandı. İşçilerin bir bölümünün yürüyerek çıktığı, sedyeyle çıkarılan bazı işçilerin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı gözlendi. Çıkarılan işçiler, maden önünde bekletilen ambulanslarla hastanelere sevk ediliyor. 
 
DÜNYA GÜNDEMİNDE İLK SIRALARDA!
 
Soma'da mahşeri kalabalık bulunurken, Tüm Türkiye bu elim kazada işçilerimizin sağ salim kurtarılması için dua ediyor. Sosyal Medya Twitter'da Soma için ''SomadakiKardeşin DuanıBekliyor'', #SomadakiKardeslerimizeYardımEtALLAHIM, #DualarımızSomaİcin hashtaglarıyla yüzbinlerce dua mesajı atıldı.
 
Soma'da ölü sayısı 201'e yükseldi
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Soma'da maden ocağındaki yangında şu ana kadar 201 işçinin hayatını kaybettiğini söyledi.
 
Eynez bölgesindeki maden bölgesinde çalışmaları takip eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, madene kurtarma amaçlı giren ve dumandan etkilenen bazı kişilerin de yaralılar arasında sayılmış olabileceğini söyledi. 
 
Bu durumun endişeleri daha da artırdığını ifade eden Yıldız, "Sayının artmasından endişe duyduğumuzu söylemiştik, belki bu konuda daha da zorlanabileceğimiz bir durum olabilir. Madende hayatını kaybedenlerin sayısı 201'e ulaştı, 80 yaralı olduğu bilgisi de daha önce paylaşılmıştı. Yaralılar arasında bizzat madende çalışmayanların, sonradan gelenlerin olabileceği de söylendi. Bu bizim endişemizi daha da arttıracak bir durumdur. Sayının artmasından endişe duyduğumuzu söylemiştik, belki bu konuda daha da zorlanabileceğimiz bir durum olabilir" diye konuştu.
 
Zamanın işlediğini, daha da kritik bir döneme girildiğini dile getiren Yıldız, kurtarma çalışmalarının ara verilmeden tüm hızıyla sürdüğünü vurguladı.
 
Bakan Yıldız, gazetecilerin soruları üzerine "İhmal varsa biz buna hiçbir yerde kayıtsız kalmadığımız gibi burada da kalmayız" dedi.  
 
Personel listesi üzerinde çalışma yapıldığını, adli tıp kurumu ve savcılıkla görüştüklerini, hukuki işlemlerin hızlı şekilde yürütülmesi için uğraş verdiklerini aktaran Yıldız, şunları kaydetti:
 
"Sayı endişe ettiğimiz noktaya doğru gidiyor. Yarının hazırlıklarını, organizasyonu da bir yandan yapmamız gerekiyor. Cenaze işlemleriyle ilgili bir boşluk olmaması için çalışmamız lazım. Bakan yardımcısı, milletvekili arkadaşlarımızla görev dağılımı yaptık, yüreğimizde büyük bir acıyla bunları yapıyoruz."
 
Bakan Yıldız, soru üzerine madeni işleten şirketin yetkilileriyle görüştüğünü de bildirdi.
 
Aileler umutla bekliyor
 
Dünden bu yana Soma Devlet Hastanesi'nin bahçesinde bekleyen aileler, yetkililerden yakınlarının hayatta olup olmadığını öğrenmeye çalışıyor. Madenden yaralı olarak çıkarılan işçiler ise sağlık durumlarına göre çevre il ve ilçelerdeki hastanelere sevk ediliyor.
 
Yaralı yakını Sema Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, madende 8 yıldan bu yana kül ustası olarak görev yapan eşine yangının ardından ulaşamaya çalıştıklarını ancak başarılı olunamadığını söyledi.
 
Eşinin birlikte çalıştığı arkadaşının ekipler tarafından kurtarıldığını ifade eden Korkmaz, "Henüz kocamdan haber alamadık. Birlikte çalıştıkları arkadaşı kurtarıldı ve şu an hastanede. Kocamla birlikte olduğunu fakat havasızlık nedeniyle bayıldığını bize söyledi. İnşallah ona da en kısa sürede ulaşılır" dedi.
 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum