Türkiye sayesinde IŞİD korkuları kalmadı

Türkiye sayesinde IŞİD korkuları kalmadı

Irak'ta Musul'un Sincar bölgesinde Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırıları sonucu topraklarını terk etmek zorunda kalan bazı Yezidiler, Midyat'ta getiriliyor.

Irak'ta Musul'un Sincar bölgesinde Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırıları sonucu topraklarını terk etmek zorunda kalan bazı Yezidiler, Midyat'ta getiriliyor.
 
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) koordinesinde Midyat Akçakaya Mahallesi Geçici Konaklama Tesisi'ndeki çadırkente minibüslerle getirilen Yezidiler, buradaki kayıt işlemlerinin ardından sağlık taramasından geçirilerek kendilerine tahsis edilen çadırlara yerleştiriliyor.
 
Çadırkente eşi ve geliniyle getirilen 63 yaşındaki Omer Hesen, yaşadıkları dramı AA muhabirine anlattı.
 
Hesen, IŞİD'in saldırıları başladığında arabalarıyla Sincar'dan kaçtıkları için şanslı olduklarını belirterek, IŞİD'in elinde kalan Yezidilerin büyük acılar çektiğini söyledi.
 
Rabia kentine yaklaştıklarında IŞİD'in yolu kapattığını ifade eden Hesen, açılan güvenli bir koridorla önce Suriye'ye geçtiklerini daha sonra tekrar Irak'ın Zaho kentine gittiklerini anlattı.
 
Zaho'da geçirdikleri bir gecenin ardından Batufa'ya ulaştıklarını kaydeden Hesen, "Batufa'da arabalarımızdan indik. 6 saatlik yürüyüşten sonra sınırda Türk askerine sığındık. Bizi çok iyi karşıladılar" dedi.
 
"Kendimizi güvende hissediyoruz"
 
Daha sonra bir okula yerleştirildiklerini yiyecek, içecek ve diğer ihtiyaçlarının karşılandığını dile getiren Hesen, şöyle konuştu:
 
"Daha sonra bizi Şırnak'a getirdiler. Bir gece orada da kaldıktan sonra Midyat'taki bu kampa getirdiler. Allah, Türkiye'den razı olsun. Türkiye'den çok me. Biz sığındık, onlar da bize değer verdi. Türkiye sayesinde artık IŞİD korkumuz kalmadı. Kendimizi güvende hissediyoruz. İnsani bir hükumet var, insanca bize davranıyorlar."
 
Geldikleri AFAD çadırında kayıt işlemlerinin yapıldığını belirten Hesen, "Burada da yemek, su, banyo ihtiyacımızı karşıladılar. Aile olarak burada kayıtlarımızı yaptılar ve ardından doktorlar bizi muayene etti. Muayaneden sonra aile olarak bize tahsis edilecek çadırlara geçeceğiz" ifadesini kullandı.
 
Hesen, bir kısım akrabasının Irak'ta, oğlunun da Silopi'de kaldığını kaydederek, bir arada yaşamak istediklerini sözlerine ekledi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.