Türkiye Pakistan'da 25 bin ev yapacak

Türkiye Pakistan'da 25 bin ev yapacak

Pakistan ve Türkiye konut sektöründeki işbirliğini derinleştirmeyi taahhüt ediyor

Pencap Hükümeti Konut, Kentsel Gelişme ve Kamu Sağlığı Bakanı Tanveer Aslam Malik kıdemli hükümet memurlarından ve özel sektör yöneticilerinden oluşan yüksek düzeyde bir heyete liderlik ederek bugün Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Fatma Güldemet Sarı ile görüştü.

Pakistan'da metrobüs, katı atık yönetimi ve rüzgar tesisleri gibi devam eden projelere dikkat çeken Bakan Malik Pakistan'ın bir dizi sektördeki Türk yatırımlarını heyecanla beklediğinin altını çizdi. Buna enerji, altyapı geliştirme, tarıma dayalı endüstri ve belediye hizmetleri dahil.
Türk Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Türkiye ile Pakistan arasındaki ekonomik ilişkinin derinleştirilmesine ve geliştirilmesine yönelik isteğe tamamen karşılık verdi ve Türkiye'nin şehir planlama, konut ve diğer ilgili alanlardaki deneyimlerini paylaşmaya hazır olduğunu teyit etti. Bakan aynı zamanda Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Türkiye'deki konut sektöründe yaptığı geniş çalışmaları da belirtti ve Türk tarafının Pakistan'ın çevresel ve diğer gerekliliklerine adapte edilmiş olan bilgi ve deneyim birikimini paylaşmaktan memnuniyet duyacağını ifade etti.
 
Pencap Hükümeti ile TOKİ arasında son zamanlarda varılan anlaşmanın devamı niteliğindeydi. İki tarafça imzalanan Niyet Mektubu altında, TOKİ Pencap Hükümetine 2016'da 25,000 ve 2017'de 25,000 konutun daha sağlanması için girişimlerinde teknik danışmanlık desteği sağlayacak.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.