Türkiye-Pakistan Kültür Yılı

Türkiye-Pakistan Kültür Yılı

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da sema gösterisi yapıldı.

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliğinin desteğiyle 'Türkiye Pakistan Kültür Yılı' çerçevesinde bir otelde gerçekleştirilen sema ayinini, Kültür Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu semazenleri icra etti.
 
Tasavvuf müziğinden örnek ilahiler ile başlayan programda daha sonra semazenler sema gösterisi sundu. Programa, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Sadik Babür Girgin, Pakistan'da görev yapan ülkelerin büyükelçileri ve çok sayıda Pakistanlı bürokrat katıldı.

Büyükelçi Girgin, yaptığı açıklamada, "Tasavvuf tabi Türkiye ve Pakistan arasında bir köprü ve ortak kültürümüzün parçalarından biri. O açıdan gelmelerini istedik. Pakistan tarafından da büyük teveccüh vardı, Pakistanlı dostlarımızla birlikte kültürümüzün bu veçhesinden paylaşmak istedik'"şeklinde konuştu.

İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu semazenbaşısı Nezih Çetin ise ' Kültürümüzün en güzel örneklerinden biri olan sema ayinini sunduk. Sema, kültürümüzün dünya üzerinde en çok ilgi çeken parçasıdır. Aynı zamanda semayı detayları ile bizden daha iyi biliyorlar. Hatta öyle sorular ile karşılaşıyoruz ki biz bile cevap vermekte zorlanıyoruz' dedi.

Bosna Hersek'in İslamabad Büyükelçisi Nedim Makareviç de Bosna'nın da geniş bir tasavvuf kültürüne sahip olduğunu kaydederek," Büyüklerimizden miras kalan tarikat ve Sufizm'e saygı duyuyoruz. Bu ayini izlerken duygulandım, eminim herkes bu duyguyu hissetmiştir. Program hakikaten çok güzeldi' ifadesini kullandı.

İlk olarak Karaçi kentinde bir gösteri yapan ve daha sonra Pakistan devlet televizyonu tarafından kayıtları yapılan semazenler, 19 Nisan'da Lahor kentinde gerçekleştirilecek turizm fuarına katılacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.