Türkiye önlem almazsa en büyük sorun aile olacak

Türkiye önlem almazsa en büyük sorun aile olacak

Prof. Dr. Eyigün "Türkiye'nin, önlem alınmazsa önümüzdeki 20 yıldaki en büyük sorunlarından biri aile olacak" dedi

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda aile danışmanı Prof. Dr. Sabri Eyigün, "Türkiye'nin, önlem alınmazsa önümüzdeki 20 yıldaki en büyük sorunlarından biri aile olacak. Aile birliğinin korunması için kadınların rahat ulaşabileceği sağlık ocağı gibi alanlara kurulacak aile danışma merkezleriyle hem istismarlar önlenir hem de bireyler doğru bilgilendirilir" dedi.

Prof. Dr. Eyigün, AA muhabirine, toplumun en temel kurumlarından biri olan ailede ciddi anlamda yapısal ve işlevsel değişim olmasına rağmen, ailenin hem birey hem toplum için önemini koruduğunu söyledi.

Göç ve hızlı kentleşmeyle beraber yaşanan değişime bazı ailelerin ayak uyduramadığını, bunun da boşanmalarda artışa neden olduğunu ifade eden Eyigün, bu kapsamda özellikle kadınların aile birliğini korumak için farklı yöntemlere başvurduğunu belirtti.

"Kayıt alınmayacak bir sistemin kurulması gerekiyor"

"Türkiye'nin, önlem alınmazsa önümüzdeki 20 yıldaki en büyük sorunlarından biri aile olacak. Aile birliğinin korunması için kadınların rahat ulaşabileceği sağlık ocağı gibi alanlara kurulacak  aile danışma merkezleriyle hem istismarlar önlenir hem de bireyler doğru bilgilendirilir" diyen Eyigün, maddi durumu iyi ve bilinçli kadın ve erkeklerin aile danışmanlarına yöneldiğini kaydetti.

Eyigün,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nınaile danışmanlığına büyük önem verdiğini vurgulayarak, "Ancak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerinde bulunun danışmanların sayısı yeterli değil. Aile danışmanlarına başvuranlardan resmi kayıt alınması nedeniyle görüşmeyi gizli tutmak isteyenler yeterli ilgiyi göstermiyor. Başvuran kişilerden kayıt alınmayacak bir sistemin kurulması gerekiyor" diye konuştu.

Aile danışmanlarının gerekmesi halinde mahalle mahalle gezip bu kurumu tanıtabileceğine dikkati çeken Prof. Dr. Eyigün, bu konuda gereken önlemlerin alınmasının toplum sağlığı için son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.