Türkiye insani yardımda dünya lideri

Türkiye insani yardımda dünya lideri

İDSB Genel Sekreteri Kurt, "İnsanlara balık tutmayı öğretmek, onlara balık ikram etmekten çok daha öncelikli bir konudur." 

İslam Dünyası STK'lar Birliği (İDSB) Genel Sekreteri Ali Kurt, "İnsanlara balık tutmayı öğretmek, onlara balık ikram etmekten çok daha öncelikli bir konudur. Bu çerçevede mikrofinansın Türkiye'deki insani yardım kuruluşları tarafından anlaşılması ve uygulanabileceğine inanıyorum." dedi.

Discover Events'in organizasyonunda İslam Ülkeleri Standardlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) ve İslami Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) iş birliğiyle düzenlenen 5. İİT Helal Fuarı ve Dünya Helal Zirvesi’nin kinci günü düzenlenen çeşitli panel ve oturumlarla devam etti.

Kurt, Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu zirvede yapılan "Dünya Helal Zirvesi 7. Global İslami Mikrofinans Forumu" başlıklı oturumdaki konuşmasında, İslam dünyasının son derece sıkıntılı günler geçirdiğini belirterek, "Bizim tek bir ümmet ve tek bir millet olma ekseninde yapacağımız çalışmalar var, buna bu milletin ve ümmetin ihtiyacı var." dedi.

Küresel İnsani Yardım raporunun 2017 verilerine göre Türkiye'nin 6 milyar dolarlık insani yardım bütçesiyle dünyada insani yardım yapan ikinci ülke konumunda olduğunu bildiren Kurt, yapılan insani yardımın Gayri Safi Milli Hasıla'ya (GSMH) oranına göre ise Türkiye'nin dünya lideri olduğunu aktardı.

Kurt, şunları kaydetti:

"Bizim Suriye ve Yemen ekseninde çok ciddi sıkıntılarda karşı karşıya olduğumuzu göz önünde bulundurursak Türkiye'de yaklaşık 5 milyon civarında misafir sığınmacı bulunduğuna özellikle dikkati çekmek istiyorum. Türkiye'nin insani yardım meselesinde açık kapı politikası uygulayarak sığınmacılara ciddi manada ev sahipliği yapmış olmasını da tarihe düşülen bir not olarak görüyorum. Türkiye'nin özellikle son yıllarda Suriye'nin ekseninde yaptığı toplam yardımın 25 milyar dolar civarında olduğuna dikkati çekmek istiyorum.

Bizim kültürümüzde borç vermenin, sadakadan çok daha faziletli olduğunu biliyoruz. Türkiye insani yardım konusunda çok ciddi emek sarf ediyor olmasına rağmen, mikrofinans ülkemizde Türkiye'de çok bilinen bir mesele değildir. Halbuki üretimi teşvik etmek, insanlara balık tutmayı öğretmek, balık ikram etmekten çok daha öncelikli bir konudur. İDSB olarak 9-10 Aralık'ta 'Uluslararası STK Fuarı'nı düzenleyeceğiz, orada mikrofinans konusunu biz de ele alacağız." AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.