'Türkiye ile Irak arasında savaş çıkabilir'

'Türkiye ile Irak arasında savaş çıkabilir'

Independent gazetesi, Irak Başbakanı İbadi ve Ankara arasında süren sözlü atışmayı, "Musul operasyonu Türkiye ile Irak arasında bir savaş başlatabilir" başlığı ile verdi.

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Independent gazetesinin deneyimli Orta Doğu muhabiri Patrick Cockburn, Irak Başbakanı İbadi ve Ankara arasında süren sözlü atışmayı, "Musul operasyonu Türkiye ile Irak arasında bir savaş başlatabilir" başlığı ile gazetesinde kaleme aldı.

"DAEŞ SONRASI GÜÇ KİMDE OLACAK"

İki ülke arasındaki mücadelenin, "DAEŞ sonrası bölgede gücün kimde olacağı ile ilgili" olduğunu yazan Cockburn, Türkiye'nin pozisyonunu, "Türkiye kendini bölgedeki Sünni Araplar'ın koruyucusu olarak görüyor. Türkiye ayrıca PKK'nın, Sincar'daki Yezidiler üzerinde artan etkisinden de endişe ediyor" şeklinde anlattı.

"HAŞDİ ŞABİ TELAFER'E SALDIRIRSA DURUM DEĞİŞİR"

Cockburn yazısının devamında, Erbil'deki bazı siyasi gözlemcilere atıf yaparak bölgede, "Türkiye'nin Musul operasyonuna askeri olarak müdahil olmayacağı görüşünün hakim olduğunu" ancak bu durumun Haşdi Şabi'nin Telafer'e saldırması ile değişebileceği yorumunu kaleme aldı.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.