Türkiye ile Bulgaristan, 114 kilometrelik doğalgaz boru hattı inşa edecek

Türkiye ile Bulgaristan, 114 kilometrelik doğalgaz boru hattı inşa edecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanı Dragomir Stoynev'un görüşmesinde, iki ülke arasında 114 kilometrelik doğalgaz boru hattının inşa edilmesi kararı alındı.

Somut kararların alınmasının ikili ilişkilerde bir başarı olarak niteleyen Stoynev, mart ayında hattın inşası ve yapım süresi konusunda somut bir anlaşma imzalanacağını ve projenin 2 yılda tamamlanacağını kaydetti.

Doğalgaz boru hattının 114 kilometre uzunluğunda olacağının altını çizen Taner Yıldız ise karşılıklı görüşmelerde hem doğalgazda, hem elektrikte iletim hatları bağlantılarının inşa edilmesini görüştüklerini belirtti.

Türkiye'de yapılması düşünülen nükleer elektrik santralinin yerinin henüz tespit edilmediğini ve 5 yer üzerinde durulduğunu aktaran Bakan Yıldız, risklerini azaltıp güvenli santrallerin kurulması yönünde çalışmaların olması gerektiğini açıkladı.

BASIN TOPLANTISINDA ELEKTRİK KESİLDİ

Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'nda yapılan basın toplantısı esnasında Bakan Taner Yıldız'ın nükleer enerji hakkında konuşma yaptığı sırada elektrik kısa süreliğine kesildi. Beklenmedik olaya rağmen konuşmasına devam eden Yıldız, elektriklerin yeniden gelmesiyle Bulgar bakana dönerek, "Size şaka yaptılar herhalde." dedi.

Türkiye'deki kur artışının enerjiye olumsuz etki yaptığını aktaran Yıldız, "Kurun ekonomi üzerinde bir krize dönüşmesi söz konusu değildir. Bunu ilgili arkadaşlarımız gayet iyi yönetmektedirler. Ancak enerjideki maliyetlerimiz de yükseldiği de önemli bir gerçektir. Biz petrolü ve doğalgazı dövizle alıp TL ile satan bir ülkeyiz ve bu maliyetin yükseldiğini hep birlikte görmekteyiz. Siyasi sebeplerle yükselen paritenin yine siyasi istikrarla beraber eski noktalara düşeceğine inanıyorum." dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.