Türkiye idamlara sessiz kalmıyor

Türkiye idamlara sessiz kalmıyor

Dünyanın sessiz kaldığı Mısır’daki 528 idam kararına Türkiye bağırmaya devam ediyor. Dün de Bingöl, Erzurum, Eskişehir ve Kayseri’de düzenlenen eylemlerle haksız idam kararları protesto edildi.

Mısır’da 528 kişinin idama mahkûm edilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Türkiye genelinde çeşitli illerde hemen hemen her gün idam kararına protesto gösterileri düzenlenirken; dün de Bingöl, Erzurum, Eskişehir ve Kayseri’de binlerce kişi, düzenledikleri eylemlerle kararı protesto etti. Tekbirler getirip dualar eden eylemciler, olaysız dağıldılar.

NÖBET ÇADIRINDA 24 SAAT KUR’AN

Bingöl Bilgi ve Düşünce Derneği’nce, cuma namazının ardından Genç Caddesi’nde kurulan “Rabia Nöbeti” çadırı önünde toplanan vatandaşlar, Mısır’da “şiddete teşvik suçlamasıyla” 528 darbe karşıtı için verilen idam cezasını kınadı. Dernek Başkanı Mustafa Yılmaz, çadırda nöbet tutanların 24 saat boyunca Kur’an okuduklarını söyledi.

‘ÜÇ MAYMUN’A LÂNET

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi de eylemlerin adresindeydi. Üniversitenin İlahiyat Fakültesi önünde yapılan basın açıklamasında; “Söz konusu Müslümanlar olduğunda kör, sağır ve dilsizi oynayan STK’ları, insan sevmeyen hayvanseverleri ve dünyaya demokrasi pazarlayan süper melun güçleri lanetlemek için buradayız” denildi.

KEFENLİ, İDAM SEHPALI PROTESTO

İyilik ve Kardeşlik Platformu’nun düzenlediği “Kayseri Kefen Giyiyor” etkinliğine binlerce vatandaş katılarak darbe yönetimini protesto etti. 528 kişinin kefen giydiği eylem sonrası, sloganlar atarak yüründü. Erzurum’da da Atatürk Üniversitesi öğrencisi bir grup, Mısır’daki idam kararlarını kefen ve idam sehpalı bir eylemle protesto etti.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.