Türkiye Diyanet Vakfı 513 öğrenciyi kampa alıyor

Türkiye Diyanet Vakfı 513 öğrenciyi kampa alıyor

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği kapsamında 75 ülkeden 527 öğrenciyi 24-28 Ocak 2014 tarihlerinde kış kampında bir araya geliyor.

Program kapsamında Kayseri, Konya ve İstanbul'daki Uluslararası İmam Hatip Liselerinde okuyan son sınıf öğrencileri ve ara sınıftaki başarılı öğrenciler ile Somalili öğrencilerin katılımı ile yaklaşık 345 kişi Mersin Silifke Kapızlı'da kamp düzenlenecek. İstanbul Pendik İHL ve Somalili öğrencilerin katılımı ile yaklaşık 168 bayan öğrenci de Osmaniye Aslantaş'ta kamp yapacak.

OKÇULUKTAN KİTAP KRİTİĞİNE

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulanan standart kamp programı dâhilinde; okçuluk, paint-ball ve sportif faaliyetleri ile TDV tarafından son sınıf öğrencileri için düzenlenecek yükseköğretim burs imkânları ve diğer eğitim konularıyla ilgili bilgilendirme çalışmaları, kitap kritiği ve bölgesel ve yöresel etkinlikler ile dağ yürüyüşleri yapılacak.

2 BİN 544 ÖĞRENCİ ÜLKEMİZDE EĞİTİM GÖRÜYOR

Türkiye Diyanet Vakfı, Dünyanın 102 ülkesinden Türkiye’de eğitim görmek isteyen öğrencileri Türkiye’ye ülkemize getirerek öğrencilerin ulaşım ve konaklama masrafları da dahil olmak üzere tüm eğitim masraflarını karşılıyor. Halen Türkiye’de bin 216’sı Uluslararası Anadolu İmam Hatip liselerinde, bin 328’i ilahiyat lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde olmak üzere toplam 2 bin 544 öğrenci ülkemizde eğitim görüyor. 

4 BİN ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Bugüne kadar 686’sı Uluslararası Anadolu İmam Hatip liselerinden, 780’i ilahiyat fakültelerinden olmak üzere bin 466 öğrencimiz mezun oldu. Avrupa, Amerika ve Avustralya’da yaşayan gurbetçi ailelerin din eğitimi alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2006 yılında başlayan program kapsamında bu güne kadar bin 70 öğrencinin ilahiyat fakültelerinde eğitim görmelerini sağladı. Ayrıca Kur’an Kursu ve Hizmet İçi Eğitim Kurslarında da  2 bin 371 Kur’ân Kursu öğrencisi, bin 683 hizmet içi eğitim kursiyeri ile 97 Dini Yüksek İhtisas Eğitimi için gelen öğrenciler ile eğitim kurumlarının tüm masrafları vakıf tarafından karşılanıyor. Ayrıca yurt dışında vakfa ait 10 ülkede 16 eğitim kurumunda 2 bin 954 öğrenci eğitim görüyor. Bu kurumlardan bugüne kadar 4 bin 289 öğrenci mezun oldu. “Farkındayım Yanı Başındayım” eğitim projesi ile de ortaöğretim düzeyinde toplam 7 bin 716 Suriyeli çocuğa vakıf tarafından örgün eğitim veriliyor.

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.