Türkiye bölgedeki krizden en çok etkilenen NATO ülkesi

Türkiye bölgedeki krizden en çok etkilenen NATO ülkesi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Suriye ve Irak'taki durumdan en çok etkilenen NATO üyesinin Türkiye olduğunu söyledi. Stoltenberg, Türkiye'nin kendini savunma hakkının olduğunu söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Suriye ve Irak'taki durumdan en çok etkilenen NATO üyesi" Türkiye'nin kendini savunması gereken "pek çok terör saldısıyla" karşı karşıya kaldığını söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni, Roma'daki NATO Koleji'nde "NATO'nun Akdeniz ve Orta Doğu'da Ortaklarıyla İşbirliği" başlıklı konfernsa katıldı. Stoltenberg, konferans sırasında gazetecilerin, "Türkiye, askerlerinin şiddet kullanılarak bölgeden çıkarılmaya çalışılması durumunda, NATO'dan yardım isterse ne yapılacak?" sorusunu yanıtlarken, "Türkiye, Suriye ve Irakdaki durumdan en çok etkilenen NATO ülkesi" dedi ve ekledi:

"Türkiye kendini savunması gereken pek çok terör saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Ayrıca unutulmamalıdır ki, Türkiye en yüksek göçmen nüfusunu barındıran ülke. Hepimiz kabul etmeliyiz ki, Türkiye jeopolitik ve jeostratejik konumu nedeniyle önemli bir NATO müttefiğidir. NATO olarak biz, Suriye ve Irakdaki bu duruma bir çözüm bulacak her türlü çabayı destekleyeceğiz. NATO aynı zamanda koalisyon güçlerini de hem DAEŞ'le savaşlarında askeri olarak hem de politik müzakerelerde desteklemeye devam edecektir. Bu uzun bir yol, güç bir iş; ancak, haftasonu çok önemli olduğunu düşündüğümüz görüşmeler yapılacak" diye ekledi

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.