Türkiye bizi tarım ürünleriyle cezbediyor

Türkiye bizi tarım ürünleriyle cezbediyor

Rusya Tarım Bakanı Fyodorov, "Türkiye bizi öncelikle sebze, meyve ve geleneksel tarım ürünleriyle cezbediyor. Türkiye'den ciddi teklifler alarak ticaret hacmini genişleteceğimizi düşünüyorum" dedi.

Rusya Tarım Bakanı Nikolay Fyodorov, Türkiye'den öncelikli olarak sebze, meyve ve geleneksel tarım ürünleri ithalatını artırmak istediklerini söyledi.
 
Fyodorov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kremlin'in Rusya'ya yaptırım uygulayan ülkelerden gıda, tarım ürünü ve ham madde alımının bir yıl süreyle yasaklanmasından doğacak açığın kapatılmasında Türkiye'nin önemli rol üstlenebileceğini ifade etti.
 
Türk makamalarına, ABD, Kanada ve AB'den alınan ve yasaklar kapsımına giren ürünlerin ilave sevkiyatı konusunda gerekli teklif yazılarını ilettiklerini belirten Fyodorov, "Yardımcılarım Moskova'da Türk makamları, konsolosluk ve iş dünyasından temsilcilerle bir araya geldi. Türk tarafından sunulan teklifleri ve ürün kalitesini garanti ederek sertifikasyon isteyen şirket isimlerinin yazılı olduğu listeyi değerlendirmeye aldık" dedi.
 
Fyodorov, "Türkiye bizi öncelikle sebze, meyve ve geleneksel tarım ürünleriyle cezbediyor. Türkiye'den ciddi teklifler alarak ticaret hacmini genişleteceğimizi düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Şu aşamada yürütülen görüşmelerde Türkiye'den Rusya'ya ne kadar ürün gelebileceği konusu üzerinde durduklarını bildiren Fyodorov, "Şimdilik bir rakam ya da oran üzerinde durmak zor ama tarım ürünlerindeki işbirliğini önemli oranda geliştirme potasiyelimiz var" diye konuştu.
 
Fyodorov, daha önce yaptığı açıklamada, yaptırımlar kapsamında ihracatına yasak getirilen ürünlerde doğacak açığın Türkiye, Brezilya, Çin ve Arjantin'in de aralarında bulunduğu birçok ülkeden karşılayabileceklerini söylemişti.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde, Rusya'ya yaptırım uygulayan ülkelerden "gıda, tarım ürünü ve ham madde" alımını bir yıllığına yasaklamıştı. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.