Türkiye birinci sırada!

Türkiye birinci sırada!

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye'de en çok görülen hastalığın hipertansiyon olduğu belirlendi. Dolaşım sistemi hastalıkları ise yüzde 37,92 ile birinci ölüm nedeni...

Sağlık Bakanlığı hazırladığı raporda, Türkiye'de görülen hastalıkların profilini çıkardı. Rapora göre, yüzde 13,2 ile 15 yaş üstü bireylerde en fazla görülen hastalığın hipertansiyon olduğu belirlendi.

Sağlık sorunları nedeni ile gerçekleşen ölümlerin de araştırıldığı raporda, Türkiye'de en fazla ölüm yüzde 37,92 ile dolaşım sistemi hastalıkları nedeniyle gerçekleşti. Raporda ayrıca, Türkiye genelinde sağlık problemleri nedeni ile ölüm oranlarında vücudun çeşitli yerlerinde çıkan tümörlerin neden olduğu hastalıklar 2'inci sırada yer alıyor.
Solunum sistemi hastalıkları ise yüzde 9,67 ile ölüme neden olan 3'üncü hastalık olarak kayıtlara geçti.

DİABET İLK 5'TE

Bel ağrısı ve fıtık kaynaklı rahatsızlıklar ise yüzde 12,8'le hipertansiyonun ardından ikinci sırada yer alırken, romatizmanın Türkiye'de en fazla görülen üçüncü hastalık olduğu belirlendi. Rapora göre listede, mide ülseri yüzde 7,7 ile dördüncü sırada. Şeker hastalığı (diyabet) ise yüzde 6,8'le en fazla görülen beşinci hastalık oldu.

Kanser az görülenler listesinde

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda, en az rastlanan hastalık sıralamasında karaciğer yetmezliği yüzde 0,4 ile ilk sırada yer aldı. Kanser hastalığı yüzde 0,6 ile en az görülen ikinci hastalık olarak belirlendi. Bağırsak ülserinin ise yüzde 0,7 ile üçüncü sırada olduğu görüldü.

Beta enfeksiyonu çocuğun karakterini değiştiriyor

Üst solunum yolu enfeksiyonu olan Beta sonucu oluşan bozukluklar, çocuklarda olumsuz ani karakter değişimlerine ve takıntılara sebep oluyor. Uzmanlar, son derece normal davranan bir çocukta anksiyete, korku, takıntılı davranışlar ve engel olamadığı tiklerin görülmesinin sebebinin “Beta enfeksiyonu” olabileceği konusunda anne babaları uyarıyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Koç, “Hastalık sırasında vücut tarafından enfeksiyonla mücadele etmek için üretilen koruma hücreleri, beyindeki ‘Bazal Ganglion' denilen bölgeye zarar verebilir. Enfeksiyon, çocuklarda olumsuz ani karakter değişimlerine ve takıntılara sebep olabilir” dedi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.