Türkiye 2 bin kilo tıbbi sülük ihraç edecek

Türkiye 2 bin kilo tıbbi sülük ihraç edecek

Türkiye’ye kota miktarı gümrük tarife istatistik pozisyonlarına göre 2014 yılında 2 bin kilo tıbbi sülük (Hirudo verbana) ihraç edebilecek.

TÜBİTAK tarafından belirlenen doğadan toplanacak tıbbi sülüğün ihracat kotasının kullandırılmasına ilişkin uygulamaları kapsayan ilgili tebliğ sayesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü kontrolünde gerçekleşecek ihracatta sülükler canlı ve dondurulmuş olarak başka ülkelere gönderilebiliyor. 2014 yılı için tıbbi sülük ihraç etmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler, ihracat kotası için Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü aracılığıyla söz konusu ticareti gerçekleştirebilecek.

Tıbbi sülük ihracat kotası başvurusunda bulunanlardan ihracat kota talep dilekçesi, su ürünleri ile ilgili İhracatçı Birliklerine kayıtlı olduğuna dair belge, 2013 yılında gerçekleştirilen tıbbi sülük ihracat miktarını gösteren gümrük onaylı belgelerin suretleri (Kota için ilk defa müracaat edenlerden istenmez.) istenecek. Tıbbi sülük kota dağıtımı ise Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nde oluşturulan komisyon marifetiyle yapılarak, www.tarim.gov.tr/BSGM adresinde ilan edilecek.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.