Türk ve Osmanlı eserleri dünya okullarında

Türk ve Osmanlı eserleri dünya okullarında

Merkezi ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Smithsonian Enstitüsü, Türk ve Osmanlı kitaplarını dünya okulları için İngilizce'ye çevirecek.

Universal Dil Hizmetleri ve Yayıncılık ile Ko-Tech'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Smithsonian Enstitüsü ile yapılan anlaşma kapsamda Smithsonian Enterprises'ın ait özel bazı eserler, Türkiye'de basılı ve dijital formatta yayınlanmak üzere Türkçe'ye çevrilecek. Anlaşma aynı zamanda, Türk ve Osmanlı kültür, sanat ve tarihine ait eserlerin de dünya okurları için İngilizce olarak yayınlanması ve dağıtımını da içeriyor.

Smithsonian Enterprises Kıdemli Başkan Yardımcısı Alan Chu, zengin kitap koleksiyonlarını Türkiye'deki kitapseverlerle buluşturmak üzere Ko-Tech ve Universal ile çalışmayı dört gözle beklediklerini bildirdi. Chu, "Tarih, bilim, teknoloji, uzay, havacılık, askerlik ve sanatla ilgili koleksiyonumuzun Türkiye'de çocuklar, öğrenciler, yetişkinler ve genel okur kitlesi tarafından beğeniyle karşılanacağını umuyorum" ifadelerini kullandı.
Ko-Tech Yönetici Ortağı Koray Kotan ise enstitünün 150 yıldan uzun bir süredir bilgiyi artırma ve yayma misyonuyla faaliyet gösterdiğini belirterek bu misyonun bir parçası olmanın heyecanını ve ayrıcalığını yaşadıklarını vurguladı. Universal Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kaya da enstitünün kitaplarını Türkiye'de yayınlayacak olmaktan mutlu ve gururlu olduklarını aktararak kitap yayınlarıyla başlayacak iş birliğini diğer yayın ve hizmetler için geliştirmek arzusunda olduklarını belirtti.
Bünyesinde 19 müze, sanat galerileri ve ulusal zooloji parkı bulunan Smithsonian Enstitüsü'nün koleksiyonu, ABD tarihine ve mirasına ilişkin belgeler barındırıyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.