Türk örümcek adamlar, yaptıklarıyla şaşırtıyor

Türk örümcek adamlar, yaptıklarıyla şaşırtıyor

Çizgi roman karakteri Örümcek Adam’a özenen iki genç, yerden 7 metre yüksekliğe zıplıyor, binalara ise hiç bir ekipman olmadan tırmanıyor. Parkour sporu yapan gençler, 'Bizim örümcek ağlarımız yok, ama tırmanamayacağımız bir bina da yok' dedi.

İstanbul’da yerden yüzlerce metre yükseklikte akrobasi hareketleri yapan Özcan İpar ile Osman Koç, çizgi roman karakteri Örümcek Adam’a meydan okuyor.

Bulundukları yerden 1 saniyede 7 metre yüksekliğe zıplayan gençler, bir yere tutunmak suretiyle yaptıkları zıplamalarda ise 15-20 metreye kadar sıçrama yapabiliyor.

Ayrıca ekipmana gerek duymadan onlarca metredeki binalara da tırmanabiliyorlar.

Gençler; “Bizim örümcek ağlarımız yok, ama tırmanamayacağımız bir bina da yok” dedi.

10 yıldır parkour sporu yapan Özcan İpar, ‘’Kendime güveniyorum o an düşmeyeceğimi biliyorum korkmuyorum kafamda hiç korku yok, yukarıdan aşağıya bakarken o an kendimi özgür hissediyorum rahatlıyorum’’ ifadelerini kullandı.

Ekstrem spor tutkunu Osman Koç ise ‘’Yaptığımız spor aşırı ekstrem gerektiriyor, emniyet halatı kullanmanın bir anlamı yok, güvenlik ekipmanı kullanarak herkes yapabilir.

Amacımız o riski göze almak yani ölümle yaşam arasındaki çizgiyi göze alıp meydan okumak. Kimsenin bize özenip bu işi yapmasını istemiyoruz, bu spor tecrübe gerektiren bir spor birisine bir şey olsa bizim vicdanımız acır, onun için kimsenin yapmasını istemiyoruz. Yaptığımız işin tehlikesinin farkındayız" şeklinde konuştu.
 

PARKOUR SPORU NEDİR?

Ekstrem sporların arasında en tehlikelisi olan Parkour sporu dünyada ve Türkiye’de hızla gelişmekte olan bir spor dalı.

Pistleri yüksek yerler olan bu sporun tam adı Roof Culture (Çatı Kültürü) olarak biliniyor.

Çıktıkları tepelerden ekstrem hareketler yapıp amuda kalkan sporcular tek eliyle aşağıya sarkıyor, akrobatik hareketler yapıyorlar.

Yaptıkları her hareketin tehlikesinin farkında olan gençler, bu durumu; ölümle yaşam arasındaki çizgiye meydan okumak diye yorumluyor.

Canlarını hiçe sayarak tehlikeli hareketler yapan gençleri vatandaşlar ise şaşkın bakışlarla izliyor.

İHA


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.