Türk, Kürt ve Arap’ın ittifak etmediği Ortadoğuda kargaşa olur

Türk, Kürt ve Arap’ın ittifak etmediği Ortadoğuda kargaşa olur

Bölgedeki en ciddi unsurlar olan Türkler, Kürtler ve Arapların arasında fitne ve nifakın derinleşmesini dileyen bu zihniyet, başta bölge halkları yönünden dışlanmalıdır

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de izinsiz ve barışçıl özelliği bulunmayan gösteriler gerçekleştiren grupların, özellikle okul, cami, müze, kütüphane ve Kur’an kurslarına ziyan verdiğini, bu eğitim ve kültür yuvalarının yakılıp yıkıldığının görüldüğünü söyledi.
 
Bu durumun, vahşet ve barbarlığın son noktası olduğunu vurgulayan İşbilir, söz konusu mekanlara saldıranların, mektep ve müzeleri yakanların, bölge halkına ve kültürüne arkadaş olmadığın da aleni görüldüğünü kaydetti.
 
Saldırılarda bilhassa eğitim ve kültür kurumlarının seçilmesinin, topyekun bu toprakların dokusunu reddeden, çok aşırı derin uçurum ve nifak tohumu ekmek dileyen bir zihniyetin ürünü olduğunu savunan İşbilir, şöyle konuştu:
 
‘Bölgedeki en ciddi unsurlar olan Türkler, Kürtler ve Arapların arasında fitne ve nifakın derinleşmesini dileyen bu zihniyet, başta bölge halkları yönünden dışlanmalıdır. Asırlarca müşterek yaşayan Türk, Kürt ve Arap’ın ittifak etmediği, anlaşmadığı bir Ortadoğu, yalnızca kargaşa ve arbede sahnesi olur. Bundan da en fazla zararı gene bölge halkları görür. Türkiye’deki sulh ve istikrar ortamını hazmedemeyen, istemeyen çevrelerin, çözüm sürecini sabote etmek ve gelişen kardeşlik ortamını bozmak için başlattığı bu provokatif eylemler, dikkat edilmezse kalıcı hasarlar bırakabilir. Meşruiyet, bir arada hayata kültürü, kardeşlik, bölgenin en hayati ilaçları bulunduğu bunun gibi ırkçılık, terör, gayrimeşru yapılar, alanı zehirleyen en tehlikeli düşmanlardır. On yıllarca Türkçülük, Arapçılık, Kürtçülük zehirlerini kusarak kardeşi kardeşe kırdıran odaklar, bu oyunu yine oynamak peşindeler. Buna fırsat verilmemelidir. Sivil cemiyet kuruluşlarına, kanaat önderlerine, ilim adamlarına ve medyaya bu konu için ciddi görevler düşmektedir.’
 
İşbilir, ‘yeni Türkiye’nin yürüyüşüne devam etmesi ve yeni İslam dünyasının inşasının, önce Türk, Kürt ve Arapların ittifakıyla olası olacağını anlattı.
 
Çözüm sürecini çözülme sürecine dönüştürmenin, bu topraklara ihanet olduğunu dile getiren İşbilir, ‘Son saldırıları bahane edip Kürt kardeşlerimizi rencide eden tavırlar sergilemek tarihimize ihanettir. Milyonlarca Kürt kardeşimizi töhmet altında bırakırcasına bu vahşi saldırılara sahip çıkmak ve sulh sürecini akamete uğratmak, başta Kürt kardeşlerimiz olmak üzere bu toprakların insanına ihanettir’ ifadesini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.