Türk Kızılayı'nın hedefi 50 bin kurban hissesi

Türk Kızılayı'nın hedefi 50 bin kurban hissesi

Yurtiçi ve yurtdışında ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşarak yaraları sarmaya çalışanTürk Kızılayı, bu yıl 50 bin kurban hissesi toplamayı hedefliyor.

Yurtiçi ve yurtdışında dil, din, ırk, mezhep, millet ayrımı yapmadan ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşarak yaraları sarmaya çalışan Türk Kızılayı, bu yıl 50 bin kurban hissesi toplamayı hedefliyor.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın neresinde olursa olsun yolda kalmışlardan tutun da doğal afetler, yangın, savaş veya çeşitli maddi olanaksızlıklar nedeniyle zor durumda bulunan insanların yanında olmayı görev edindiklerini söyledi.

Akar, her yıl yapılan kurban bağışlarının Türk Kızılayı'nın en önemli yardım malzemeleri arasında yer aldığını ve bağışlardan sağlanan etlerin yurtiçinde bir yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığına dikkati çekti. Akar, "Geçen yıl yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere toplam 35 bin hisse bağışı almıştık. Bu yıl bağış oranımızı yüzde 43 oranında artırarak 50 bin hisse almayı hedefliyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendiriyor, kurban bağışlarına talip olduğumuzu anlatıyoruz" diye konuştu.

Vatandaşların Kızılay'a duyduğu güvenin her yıl giderek arttığını belirten Akar, "Yaptığımız işleri, müdahale ettiğimiz olayları, ulaştığımız ihtiyaç sahiplerini gördükçe doğru işler yaptığımızı anlıyorlar ve daha büyük teveccüh gösteriyorlar. Bu yıl hedefimize zorlanmadan ulaşacağımızı düşünüyorum" dedi.

Bağış bedeli yurtiçi 695, yurtdışı 435 lira

Türk Kızılay'ının yurtiçi kurban bedelinin 695, yurtdışı bedelinin ise 435 lira olduğunu söyleyen Akar, yurtdışı hisse bedellerinin kesim yapılan bölgelerdeki kurbanlık fiyatları nedeniyle düşük olduğunu vurguladı.

Akar, her yıl maddi durumu iyi olan vatandaşların yurtiçi bağış yaptığını, maddi açıdan zorlanan ama kurban kestirmek isteyen vatandaşların ise yurtdışı için bağışta bulunduğunu anlattı. Akar, bu şekilde vatandaşlara kurban ibadetini yaparken kolaylık da sağlamış olduklarını ifade etti. 

Yurtiçinde ve dışında kesilen kurban etlerinin kendi bölgelerinde dağıtıldığını, ortak bir havuzda toplanmadığını dile getiren Akar, şunları kaydetti:

"Yurtiçinde kesilen kurbanlardan 800'er gramlık konserveler yapıyoruz. Bir hisseden ortalama 20 konserve kutusu çıkıyor ve bunları 18 ay boyunca muhafaza edebiliyoruz. Bu yıl temin edilen etleri gelecek yılki kurban bayramına kadar değerlendirebiliyoruz. Konserve kutularından birisini de kurban sahibine gönderiyoruz. Ne kadar çok kurban keserse o kadar çok vatandaşımıza hizmet götürmüş olacağız. Bir yıl boyunca evine et girmeyen vatandaşlarımızın bu sayede sofrasına, yemeklerine et giriyor. Her bir konserve kutusu ihtiyaç sahibi bir ailenin ortalama 20 gün yemeğine katık oluyor. Kızılay'a kurban bağışında bulunan vatandaşlarımız ibadet sevabı almakla ihtiyaç sahiplerine yaptıkları yardımın da sevabını alıyorlar."

Kurban etleri 1 milyondan fazla kişiye ulaşıyor

Akar, 18 ülke ve 21 noktada kurban kestiklerini, etlerin dağıtımında dil, din, ırk, mezhep, millet ayrımı yapmadıklarını, ihtiyaç sahibi herkese verdiklerini, etlerin 1 milyondan fazla kişiye ulaştığını söyledi.

Yurtdışında açlık ve yoksulluğun hat safhada olduğu, iç savaşların yaşandığı Afrika, Ortadoğu ve Balkan ülkelerine önem verdiklerini, kurbanları genel olarak bu coğrafyalarda kesme çabasında bulunduklarını anlatan Akar, " Kurban kesimi yaptığımız her noktada dört personelimiz görev yapıyor. Yönetim ve denetim kurulu üyelerimiz de mutlaka kesim yerlerinde bulunarak denetim yapıyor. Türk Kızılayı ekibikurban bayramlarını mümkün olduğunca ailelerinden uzak yurtdışında geçiriyor. Bunu da gönüllülük esasına göre yapıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bağışlanan kurbanların Et ve Süt Kurumunun mezbahanelerinde din görevlisi ve veteriner hekim kontrolünde şartlara uygun hijyenik şekilde kesildiğini aktaran Akar, kesim anının kayda alınarak hazırlanan raporla bağışçıya gönderildiğini ifade etti.

Akar, vatandaşların aklında "Kurbanım kesiliyor mu?" şeklinde bir şüphe bırakmama çabası içerisinde olduklarını, bunu da bu zamana kadar başardıklarını sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.