Türk Kızılayından Musullu ailelere yardım

Türk Kızılayından Musullu ailelere yardım

Türk Kızılayı, Musul'un doğusunda DEAŞ'tan kurtarılan Gökçeli Mahallesi'ndeki sivillere 2 bin kişilik yardım malzemesi ulaştırdı.

Türk Kızılayının, Irak'ta terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Musul'un doğusundaki Gökçeli Mahallesi'ndeki ailelere 2 bin kişilik yardım malzemesi ulaştırdığı belirtildi.

Türk Kızılayı Irak İnsani Yardım Delegasyonu Sorumlusu Şafak Lostar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak ordusu tarafından geri alınan Musul'un Gökçeli Mahallesindeki sivillere 2 bin kişilik yardım malzemesi gönderdik. Yardım malzemeleri gıda kolisi, kıyafet kolisi, battaniye, hijyen maddeleri, çocuk maması ve çocuk bezinden oluşuyor." dedi.

Musul'u kurtarma operasyonu başladığından bu yana Türk Kızılayının 12 bin kişilik yardım malzemesi dağıttığını belirten Lostar, bölgedeki çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

"Kent yakınında kurulan Hazır ve Hasan Şam Çadır Kamplarına lojistik destek veriyoruz. Evlerini terk edip bu kamplara yerleşen ailelere sürekli yardım yapılıyor. Kamp yetkililerinden alınan bilgiler doğrultusunda tespit edilen ihtiyaçları da karşılıyoruz."

DEAŞ kontrolündeki Musul kent merkezinde iki ateş arasında kalan sivillerin imdadına yetişmek için Türk Kızılayının ciddi ve güçlü destek programları olduğunu aktaran Lostar, Duhok kentine gelecek sığınmacılar için de bir "lojistik destek ofisi" açmayı planladıklarını kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.