Türk Kızılayı'ndan Kerkük'e yardım

Türk Kızılayı'ndan Kerkük'e yardım

Türk Kızılayı, Irak'ta yürüttüğü yardım çalışmaları kapsamında Kerkük'ün Altunköprü kasabasına gıda yardımında bulundu.

Türk Kızılayı, Irak'ta yürüttüğü yardım çalışmaları kapsamında Kerkük'ün Altunköprü kasabasına gıda yardımında bulundu.
 
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün saldırısı sonucu, başta Musul olmak üzere Irak'ın çeşitli yerlerinden kaçanların barındığı Altunköprü'ye gelen Kızılay konvoyu, çeşitli gıda malzemelerinden oluşan yardım paketlerini ihtiyaç sahibi 180 aileye ulaştırdı.
 
Türk Kızılayı'nın, gıda yardımının yanı sıra Altunköprü'de bulunan 100 aile için bir çadır kent kurmayı planladığı bildirildi.
 
AA'ya konuşan Türk Kızılayı Irak İnsani Yardım Operasyonu Başkanı Ümit Türkaslan, çadır kentin özellikle Musul ve Telafer'den; Kerkük, Altunköprü ve Erbil'e gelenler için tahsis edileceğini belirterek şöyle dedi: 
 
"Bugün şeker, süt ve gıda paketleri getirdik ve buradaki ailelere yanlarında olduğumuz mesajını verdik. Yardım çalışmaları devam ediyor. Buraya gelen ailelerin yatak ve battaniyeye ihtiyaçları olduğunu öğrendik. İnşallah yarın veya öbür gün bu malzemeleri de buraya ulaştıracağız. Yardımlar tüm hızıyla devam ediyor."
 
Türk Kızılayı ile birlikte Altunköprü'ye gelen Irak Türkmen Cephesi Kurulu üyesi ve Kürdistan Parlamentosu Milletvekili Aydın Maruf da Türkiye ve Türk Kızılayı'na yaptığı çalışmalardan dolayı müteşekkir olduklarını söyledi. Maruf, "Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Kızılayı'nın buraya yaptığı yardımları biz manevi bir destek olarak görmekteyiz. Bu tür adımlar Türkmeneli için büyük bir moral ve destek kaynağıdır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman Türkmenlerin yanında olduğunu tüm dünyana iletmektir. Türk Kızılayı bu yardımları sadece Türkmenlere değil tüm kuzey bölgesi ve tüm Irak'taki mültecilere dağıtmaktadır'' diye konuştu.
 
Türk Kızılayı'nın Altunköprü'de kurmayı planladığı çadırkentin yerlerinden edilmiş Türkmenlerin diğer Türkmen bölgelerine yerleşmesinin sağlanması açısından büyük bir önem taşıdığına işaret eden Maruf, şunları söyledi:
 
"Bize göre Türkmenlere yönelik büyük bir parçalama, dağıtma ve yok etme planı var. Musul ve Telafer çevresinden gelen ancak Türkmen olmayan sığınmacıların bugün kendi bölgelerine yakın yerlere yerleştiklerini görüyoruz . Buna karşılık 100 bin Türkmen göçmen güneydeki Necef ve Kerbela'ya gittiler. Biz bu gelişmeyi şüpheyle karşılıyoruz. Bunun bir plan olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla Türkmenlerin yerleşecekleri yer ya da kamplar Erbil, Musul ve Altunköprü yakınlarında olmalı."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.