Türk Kızılayı'ndan Iraklı Türkmenlere kurban yardımı

Türk Kızılayı'ndan Iraklı Türkmenlere kurban yardımı

Türk Kızılayı, Irak’ın Erbil kentinde 300 Türkmen sığınmacı aileye kurban eti yardımında bulundu.

Kızılay ekibi, Türkiyeli hayırseverlerin bağışladıkları kurbanlıkları vekaletle keserek, dağıtımına başladı. Erbil'deki kesimhanede 70 büyükbaş hayvanın kesimi gerçekleştirildi. İlk olarak Türkmenevi'nde, 300 Türkmen aileye kurban eti dağıtıldı. 
 
Kızılay Irak İnsani Yardım Sorumlusu Ümit Türkarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hayırsever vatandaşlarımızın bize vekaletle bağışladıkları 70 büyükbaş kurbanlığın kesimini gerçekleştirdik. Etlerin parçalanması devam ederken 300 aileyle kurban eti dağıtımına başladık. Her bir aileye içinde 5 kilogram etin bulunduğu paketler veriyoruz. Erbil’deki bin sığınmacı ailenin tamamına ulaşmak için gerekli planlamamızı yaptık. Bayram boyunca dağıtımlara devam edeceğiz" dedi. 
 
Kerkük'te bin, Altınköprü'de ise 500 aile için kurban eti hazırladıklarını aktaran Türkarslan, ayrıca Irak Kızılayı ile koordineli şekilde 500 mağdur aileye daha yardımda bulunacaklarını bildirdi. 
 
Türk Ocaklarının dağıtımı
 
Öte yandan Türk Ocakları da Irak'taki mağdur Türkmenler için 34 büyükbaş  kurban kesimini gerçekleştirdi. Türk Ocakları adına Erbil'de bulunan Doç. Dr. Emrah Şenel,kurban etlerini, çatışmalarda evlerinden olan mağdur Türkmen ailelere dağıtacaklarını söyledi. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.