Türk Kızılayından Bosna'ya Yeni Yardım Konvoyu

Türk Kızılayından Bosna'ya Yeni Yardım Konvoyu

Türk Kızılayından Bosna'ya Yeni Yardım Konvoyu

Mobilya Sanayicileri Derneği girişimleriyle temin edilen ve içerisinde koltuk, kanepe, yatak ve benzeri eşyaların bulunduğu 5 tır yardım malzemesi, Türk Kızılayı aracılığıyla sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek'e gönderildi Türk Kızılayı Genel Başkan Akar: "Yaralarını sarmaya çalışan Bosna'yı bundan.

Türk Kızılayı, Mobilya Sanayicileri Derneği girişimleriyle temin edilen ve içerisinde koltuk, kanepe, yatak ve benzeri mobilyaların bulunduğu 5 tır yardım malzemesini sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek'e gönderdi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, tırların yola çıkması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Bosna Hersek'in son 120 yılın en şiddetli yağışlarına teslim olduğunu ve yüzlerce yerleşim alanının sular altında kaldığını belirtti.

Afetin ardından Türk Kızılayı olarak kardeş Bosna Hersek'in yardımına hemen koştuklarını dile getiren Akar, battaniye ve mutfak seti gibi acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan ilk yardımları bölgeye gönderdiklerini anlattı.

Akar, Sırbistan'da da Bosna Hersek'teki gibi bir sel yaşandığını anımsatarak, oradaki insanlara da insani yardımı ilk ulaştıran ülkelerden birisi olduklarını vurguladı.

Türk Kızılayının muhtaçlar arasında dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadan yardım yaptığını ifade eden Akar, "Yardımlarımızı Allah rızası için selden etkilenen iki ülkeye de aynı anda ulaştırdık" dedi.

Akar, Mobilya Sanayicileri Derneği ile de yardım konusunda işbirliği yaptıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bugün ilk 5 tırlık malzemeyi yola çıkartıyoruz. Önümüzdeki günlerde malzeme sevkıyatı devam edecek. Yaklaşık olarak 5-6 milyon dolarlık projeksiyon öngörüyorlar. Devamlı olarak bu mobilyaları oraya sevk edecekler. Bunun yanında başta İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri olmak üzere ilçe belediyelerimiz de yardımlarını Kızılay üzerinden yapmaktadır. Bugüne kadar 15 tırı Bosna Hersek'e gönderdik ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bugün gideceklerle beraber 20 tır olacak. Pazartesi günü 5 tırı daha yola çıkartacağız."

-"Bosna'nın Umutlarını Sel Aldı"

Bosna Hersek Kızılhaç Başkanı ile yaptıkları görüşme sonucunda ihtiyaç tespiti yaptıklarına dikkati çeken Akar, buna göre "Bosna'nın Umutlarını Sel Aldı" sloganıyla yeni bir yardım kampanyası başlattıklarını kaydetti.

Vatandaşları kampanyaya katılmaya davet eden Akar, "Türk Kızılayı, yaralarını sarmaya çalışan Bosna'yı bundan sonraki süreçte de yalnız bırakmayacak" ifadesini kullandı.

Akar, işbirliklerinden dolayı Mobilya Sanayicileri Derneği üyeleri ve yöneticilerine teşekkür etti.

-Irak'ta yaşanan çatışmalar

Akar, Irak'ta yaşanan çatışmalara da değinerek, şöyle devam etti:

"Türk Kızılayı olarak bu konuda da tüm tedbirlerimizi almış vaziyetteyiz. Birleşmiş Milletlerce bölgede teşkil edilen kampta, Türk Kızılayına ait gıda maddesi, mutfak seti, battaniye gibi 2 bin aileye yetecek insani yardım malzemesi şu anda dağıtılmaktadır. Bu yardımlarımız oraya devam edecek. İnsani yardım yapmak üzere hazır vaziyette devletimizin emrini beklemekteyiz. Tabii stratejik bir hadise. Savaş alanından bahsediyoruz. Terörist güçlerden bahsediyoruz. Konuyla alakalı yardıma hazır vaziyette sınırda bekliyoruz. Gereken tedbirleri aldık. Her türlü ihtiyaca cevap verebilecek malzeme stoğumuz tamdır. Konuyla alakalı devletimizin, AFAD'ın, Başbakanlığımızın ve ilgili idarelerimizin bize verecekleri talimata ve gösterecekleri yola Göle yardıma hazır şekilde beklemekteyiz."

-"Yardımlar bununla sınırlı kalmayacak"

Mobilya Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Abdullah Tuğlu da firmaların yaptığı bağışları Türk Kızılayı'nın öncülüğünde kardeş olarak gördükleri Bosna Hersek halkına yolladıklarını belirtti.

Bosna Hersek'i Osmanlı'nın bir emaneti olarak gördüklerini ifade eden Tuğlu, yardımların bununla sınırlı kalmayacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından, yardım malzemelerinin yüklü olduğu 5 tır, alkışlarla Bosna Hersek'e uğurlandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.