Türk Kızılayına gayrimenkul bağışı arttı

Türk Kızılayına gayrimenkul bağışı arttı

Genel Başkan Akar, son zamanlarda yapılan bağışlarla beraber Türk Kızılayı'nın gayrimenkullerinin 4 bin 500'e ulaştığını bildirdi.

Türk Kızılayına son yıllarda yapılan gayrimenkul bağışlarında artış olduğu bildirildi. 

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en önemli gelir kaynaklarının bağışlar olduğunu, hayırseverlerin desteğinin devam etmesini beklediklerini söyledi. 

Türkiye genelindeki 700 şubelerine hayırsever vatandaşların gayrimenkul bağışlarında da bulunduğunu anlatan Akar, "Yönetim kurulu olarak 15 günde bir yaptığımız toplantılarda muhakkak 3 veya 4 gayrimenkul bağışını kabul ediyoruz. Bundan son derece memnunuz" dedi. 

Türk Kızılayına bağışlanan gayrimenkulleri kiraya vermek suretiyle gelir elde ettiklerini belirten Akar, "Bu gelirlerle de yardım faaliyetlerimizi sürdürüyoruz ve çalışanlarımızın istihdamını sağlıyoruz. Son zamanlarda yapılan bağışlarla beraber Türk Kızılayının gayrimenkul portföyü 4 bin 500 civarına ulaşmıştır. Bakıldığı zaman önemli bir artışın olduğunu görüyoruz. İnşallah bundan sonra da bu artış trendinin devam edeceğini ümit ediyoruz" diye konuştu. 

Halkın bu bağış teveccühünün Türk Kızılayı üzerinde yoğunlaştığını belirten Akar, "Aynı zamanda kan bağışı, kök hücre bağışı, para bağışı, yiyecek, içecek ve bunların yanı sıra yine şartlı bağışlarımız da devam ediyor" ifadesini kullandı. 

"Sevgi bohçası" bağışlarının da devam ettiğine de işaret eden Akar, "Yine adak kurbanı kesmek isteyenlerin adak bağışı ve en önemlisi SMS bağışlarımız da sürmektedir" diye konuştu. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.