Türk Kızılayı, yaşlılara da şefkat eli uzatıyor

Türk Kızılayı, yaşlılara da şefkat eli uzatıyor

Akçakoca Yaşlılar Konuk Evi'nin 47 sakini, Türk Kızılayının şefkatli kolları arasında ikinci baharlarını yaşıyor.

 Konukevinin müdürü Kabaklarlı, "Yaşlılarımızın yaşam kalitelerini arttırmak, muhafaza etmek ve psikodestek anlamında çok ciddi çalışmalarımız var. Gelecekten endişeleri olmadan, huzurlu ve kaliteli yaşam sürmeleri için yoğun çalışma halindeyiz" dedi.

Akçakoca Yaşlılar Konuk Evi'nin 47 sakini, Türk Kızılayının şefkatli kolları arasında ikinci baharlarını yaşıyor. Osmaniye Mahallesi'nde 1988'de arsasının bir hayırsever tarafından bağışlanmasının ardından inşa edilen konuk evi, sakinlerine aile ortamının sıcaklığı ve huzurunu yaşatıyor. 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla kapılarını açan konukevinin sakinleri, ziyaretçilerini çikolatalarla karşılıyor. Konukevi sakinlerinin anıları, ilginç ve başarılarla dolu hayat hikayelerinin korunduğu arşiv niteliği taşıyor. Konukevinin müdürü Galip Kabaklarlı, Yaşlılar Haftası'nın temel amacının hızla artan yaşlı nüfus hakkında farkındalık oluşturmak, yeni politikalar üretmek, yeni hizmet modelleri geliştirmek ve ihtiyaçlar doğrultusunda yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu söyledi. Konukevinde 47 yaşlının kaldığını anlatan Kabaklarlı, "Kızılay olarak burada 26 yıldır hizmet vermekteyiz. Türk Kızılayı, diğer konukevleri, bakımevleri veya huzurevlerinin ötesinde, çok çok farklı hizmet vermektedir. 7/24 yaşam kaliteleri arttırmak, muhafaza etmek ve psikodestek anlamında çok ciddi çalışmalarımız var. Gelecekten endişeleri olmadan, huzurlu ve kaliteli yaşam sürmeleri için yoğun çalışma halindeyiz. Türk Kızılayı, bu çalışmalarımıza her türlü desteği bize vermektedir" şeklinde konuştu.

HATIRALARI, ARŞİV NİTELİĞİNDE

Konukevinin sakinlerinden 71 yaşındaki Nurdan Toker, 15 yıldır burada yaşadığını, günlerinin oldukça keyifli geçtiğini söyledi. "Dışarıda geziyorum, örgü örüyorum, kitap okuyorum, günlerimizi bu şekilde değerlendiriyoruz" diyen Toker, "Burada kalan arkadaşlarımla sohbet ediyorum. Gençlerden bizleri ziyaret etmelerini istiyoruz. Yaşlılara saygı duymalarını istiyorum. Onlar da hep böyle genç kalmayacak, onlarda yaşlanacak. Yaşlanmalarını da tavsiye ederim çünkü yaşlılık çok güzel" şeklinde konuştu. Ahmet (83) ve Fahire (76) Akın çifti ise 45 yıldır aynı yastığı paylaştıklarını belirterek, şunları dile getirdi: "Kavgasız, patırtısız 45 yılı beraberce geçirdik. Yaşlılık hem iyi hem de çok kötü. Gençken her işini kendi başına hallediyorduk ama gün geçtikçe ufak tefek de olsa sağlık problemleri yaşıyoruz. Yaşlılık insana yük oluyor. Bu yükü taşıması güç fakat mecburen taşıyoruz. Yaşlılığı asla kabul etmiyoruz. Yaşlılığı mutlu, huzurlu geçiriyoruz. Şıkır şıkır giyiniyor ve mutlu olmasını biliyoruz. Gençler, gençliklerinin kıymetini bilsin. Yaşlanmasınlar ve evlilere öğüt vermek gerekirse asla birbirlerini üzmesinler." Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde 1960'lı yıllarda iki dönem belediye başkanlığı yapan ve "Kızılay Dede" diye tanınan 86 yaşındaki Ahmet Uysal da yaşlılığın çok güzel olduğunu anlattı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.