Türk Kızılayı Ramazan’a hazır

Türk Kızılayı Ramazan’a hazır

Afet dönemlerinin dışında da hayatın her anında ihtiyaç sahiplerinin yanında yer alan Türk Kızılayı, ramazan ayı boyunca sosyal yardımlarını sürdürecek.

Ramazan ayında yardım ellerini ihtiyaç sahiplerinin sofrasına ulaştırmak isteyen hayırseverler için Türk Kızılayı’nın yürüttüğü pek çok alternatif bulunuyor.
 
 Afet dönemlerinin dışında da hayatın her anında ihtiyaç sahiplerinin yanında yer alan Türk Kızılayı, ramazan ayı boyunca da sosyal yardımlarını sürdürecek. Türk Kızılayı, ortaya koyduğu modern ve örnek projelerle hem hayırseverlere, hem de gerçek ihtiyaç sahiplerine farklı çözümler sunuyor. Ülke genelindeki 700’ü aşkın Türk Kızılayı şubesindeki çalışanlar, detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi vatandaşları tespit ediyor. Bağışlarıyla ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatan yardımseverler, Kurumsal Kaynak Yönetimi Programı (ERP) üzerinde yapılan kayıtlar sayesinde bağışlarını takip edip bilgi alabiliyor.
 
Ramazan gıda kolisi kampanyası
 
Türk Kızılayı’nın ramazan ayındaki sosyal yardımlarında en önemli kalemlerinden birini gıda paketi oluşturuyor. Birçok kuruluşla yürütülen işbirliği sonucu geçen yıl 8 bin 927 gıda kolisi ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bu ramazan ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik gıda kolisi kampanyası devam edecek.
 
İhtiyaç sahiplerine “Kızılay Kart”
 
“Kızılay Kart” sayesinde, ihtiyaç sahipleri kendilerine sunulana değil, ihtiyaç duyduklarına ulaşabiliyor. Yardımseverlerin Türk Kızılayı’na emanet ettikleri nakdi bağışlar, Halkbank tarafından üretilen Kızılay kartlarına yükleniyor. Kızılay kartları, detaylı incelemenin ardından gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Yoksul vatandaşlar, kredi kartının kullanılabildiği tüm alanlarda, ihtiyaçlarını Kızılay Kart ile kolayca karşılayabiliyor.
 
Zekât ve adak kurban kesimi
 
Yıl boyunca süren adak kurban kesimi bu ramazan ayında da devam edecek. Yardımseverler, zekât ve adak bağışlarını Türk Kızılayı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.
 
Aşevleri hizmet verecek
 
Türk Kızılayı, ülke genelinde faaliyet gösteren 12 aşeviyle ramazan ayında da günlük yemek, iftar yemeği ikramı ve kuru gıda dağıtımı yoluyla çalışmalarına devam edecek. Hijyenik ortamlarda, besin değeri yüksek gıda malzemelerinden hazırlanan sıcak yemeklerden sadece ihtiyaç sahipleri yararlanacak.
 
Kurban eti konserveleri dağıtımı
 
Yurt içi ve yurt dışındaki vekalet sahiplerinin kurbanlarından, İslami ve hijyenik şartlara uygun kesimleri gerçekleştirilerek üretilen et konserveleri, yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Üretilen et konserveleri, bu yıl da ramazan ayı içerisinde Türk Kızılayı şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bu yıl şubeler aracılığıyla 306 bin 912 konservenin ihtiyaç sahiplerine dağıtımı gerçekleştirilecek.
 
Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.