Türk Kızılayı, "Kızılay Kart" sistemine geçiyor

Türk Kızılayı, "Kızılay Kart" sistemine geçiyor

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, gıda kolisi sisteminden çıkarak, ramazan için 250 liralık yükleme yapacakları "Kızılay Kart" sistemini başlatacaklarını söyledi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ramazanda geniş bir alanda Kızılay Kart uygulamasını başlatacaklarını ve yoğun olarak da devam edeceklerini belirterek, "Ramazan boyunca Türkiye'de tespit ettiğimiz yerlerde bunlar dağıtılacak. Ramazan için 250 liralık yükleme planlıyoruz. Yardım kolilerinin içeriğinden fazla bir miktar bu" dedi.

Akar, Türk Kızılayı'nın Ramazan yardımlarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, genel merkez ve 700 şube aracılığıyla faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi. Akar, ramazanda öncelikle şubeler vasıtasıyla hazırlanan gıda kolilerinin dağıtılacağını bildirdi.

Artık gıda kolisi sisteminden çıkarak, "yoksulun onurunu koruyan Kızılay Kart" sistemine geçmek istediklerini ifade eden Akar, şu bilgileri verdi:

"Mülkiyeti Türk Kızılayı'na ait olan Kızılay Kart'a muhtelif zamanlarda ve muhtelif miktarlarda yükleme yapıyoruz. Vatandaşımız bunu alıyor, herhangi bir markete gidiyor, bizim istemediğimiz tüketim malzemeleri dışındaki malzemeleri alabiliyor. Bizim istemediklerimiz de içki, sigara gibi malzemeler. Kartlar onları almaya müsait değil. Ramazanda geniş bir alanda Kızılay Kart uygulamasını başlatıyoruz ve yoğun olarak da devam edeceğiz. Ramazan boyunca Türkiye'de tespit ettiğimiz yerlerde bunlar dağıtılacak. Ramazan için 250 liralık yükleme planlıyoruz. Yardım kolilerinin içeriğinden fazla bir miktar bu."

Akar, gıda kolisinin içinde pirinç, bakliyat, un, yağ gibi malzemeler olduğuna değinerek, "Bu konuda da fakirin onurunu koruyan bir anlayışa sahibiz. Nasıl ikinci el giysiyi fakirlere dağıtmıyorsak, tamamen birinci el bağışları onlarla paylaşıyorsak gıdada da asla elek altı bakliyatı, kalitesiz unları kullanmıyoruz. Kendi yediğimiz, kendi kullandığımız malzemeleri fakir kardeşlerimize ulaştırmak üzere gıda kolisi haline getiriyoruz. 50 bin paket civarında kapasite oluşturduk" diye konuştu.

Kurban bayramlarındaki kesimlerinden elde edilen etleri kavurma konserve haline getirdiklerini, 12 ay boyunca bunları dağıttıklarını ve ramazan için hazırlanan gıda kolisinin üzerine 2 tane de konserve koyduklarını anlatan Akar, "Kızılay olarak bize emanet edilen kaynakların hiçbirini heba etmiyor, son zerresine kadar kullanıyoruz" dedi.

Ahmet Lütfi Akar, 13 yerde kurulu aşevlerinin her gün yemek dağıttığını aktararak, aşevlerinin iftarda ve sahurda açık olduğunu, evlerinden çıkamayanlar için evlere yemek servisi hizmetine hız vereceklerini belirtti.

Çözüm ortaklığı yaptıkları bazı marketlerde Kızılay standı açtıklarını belirten Akar, "Kızılay'a bağışlanmak üzere hazırlanmış gıda kolileri var. Vatandaşlar koliyi seçiyor, parasını ödüyor. Koli oradan alınıp Kızılay'ın standına konuluyor. Akşam ne kadar koli toplandıysa fakir, fukaraya dağıtılmak üzere şube merkezlerine gidiyor" diye konuştu.

İftar programları 

Genel merkez olarak iftar programları yaptıklarını hatırlatan Akar, 26 Haziran'da Haliç Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımının beklendiği programda, Kızılay'a bağış yapanlara madalya verileceğini anlattı. Akar, Şırnak'ta, Tokat'ta, Kırşehir'de de iftar programları yapacaklarını söyledi. 

Akar, iftarların yanı sıra zekat programına da hız verdiklerini ifade ederek,  "Zekatı veren kişi Ziraat Katılım Bankası'na parasını yatırıyor. Alacak kişiler belirlendikten sonra, kendilerine verilen yazı ile gidip bankadan zekat paralarını alıyor" dedi. 

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, yurt dışı ramazan yardımlarına ilişkin şunları kaydetti: 

"Batı Şeria ve Gazze'ye gıda yardımı, oradan satın alınıp fakirlere dağıtılacak şekilde olacak çünkü ikmal yollarımız biraz kesik durumda. Afrika'da Somali'de, Cibuti'de olacağız. Yemen'e bir gemi kaldırmayı planlıyoruz Kızılay'ın liderliğinde sivil toplum örgütlerinin de katılacağı. Orta Asya'da ve Ortadoğu coğrafyasında yardıma ihtiyacı olan yerleri arkadaşlarımız tespit etti oralarda yardımlarımızı yoğunlaştıracağız. Bangladeş ve Pakistan'da faaliyetlerimiz var. Rohingyalı Müslümanlara da ulaşmayı düşünüyoruz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.