Türk kahvesinin 500 yıllık öyküsü sergisi

Türk kahvesinin 500 yıllık öyküsü sergisi

Türk kahvesinin Osmanlı topraklarında başlayıp dünyanın öteki ucuna yayılan 500 yıllık serüveninin anlatıldığı sergi, Topkapı Sarayı'nda açılacak.

Topkapı Sarayı'nda, Türk kahvesinin Osmanlı topraklarında başlayıp dünyanın öteki ucuna yayılan 500 yıllık serüveninin anlatıldığı, "Bir taşım keyif – Türk kahvesinin 500 yıllık öyküsü" sergisi açılacak.
Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, kahvenin 500 yıllık öyküsünü gözler önüne sermek amacıyla kahve ve kahve kültürüne ait eserler bir araya getirildi.
Başta Topkapı Sarayı Müzesi koleksiyonları olmak üzere pek çok müze, kütüphane ve koleksiyonlardan seçilen eserlerden oluşan "Bir taşım keyif – Türk kahvesinin 500 yıllık öyküsü" sergisinin açılışını, 17 Şubat'ta Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik gerçekleştirecek.
Tarihi, kültürel ve sosyal ögeleriyle kamuoyuna sunulacak sergi, kahve bitkisinin botanik özellikleri, dünyadaki yayılımı ve pişirme teknikleriyle, Osmanlı topraklarında yarattığı sosyal ortama, keyif ve ikram kültürüne, 16. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar eserler ve resimler üzerinden tanıklık edecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.