Türk kahvesi zayıflatıyor mu ?

Türk kahvesi zayıflatıyor mu ?

Kastamonu'da kısa sürede kilo alan bir kişi, her sabah Türk kahvesi içerek 10 günde 5 kilo vermeyi başardı.

Kastamonu'da Radyo Bir-inci'nin sahibi olan Beyhan Kendirci, kısa bir süre önce dengesiz beslenmesi sonucu kilo aldı. Giydiği kıyafetleri olmayınca, mağazalardan kıyafet araştırmaya başlayan Beyhan Kendirci, istediği kıyafetlerin üzerine olmaması sonrası zayıflamaya karar verdi. Yolda yürürken de güçlük çekmeye başlayan Beyhan Kendirci, internet üzerinden yaptığı araştırmalar sonucunda, Türk kahvesi içerek zayıflanabileceğini tespit etti ve uyguladı. Her sabah düzenli bir şekilde Türk kahvesi içen Beyhan Kendirci, 10 günde 5 kilo vererek Türk kahvesinin zayıflamaya da etkisinin olduğunu kanıtlamış oldu. Türk kahvesinin zayıflatacı etkisini keşfeden Kendirci, bunu kilolu bayanlara ve baylara da radyo aracılığıyla tavsiye etti.
 
Kastamonu Radyo Bir-inci'nin sahibi Beyhan Kendirci, kısa bir süre önce 15 günde 6 kilo aldığını belirterek, “Daha sonra rahatsız olmaya başladım. Basküle çıktığım zaman 80 kiloyu gördüm. Mağazaya gittiğim zaman üzerime kıyafet bulamaz hale geldim. Yolda yürüyemez hale geldim. Bunun üzerine internetten araştırdım. Türk kahvesinin zayıflamaya iyi geldiğini okudum. Ben de, her saban bir fincan Türk kahvesi içerek 10 günde 5 kilo verdim. Bunu başardım. Bunu tüm kilolu bayanlara ve baylara tavsiye ediyorum” dedi.
 
Kilolarını verdikten sonra çok rahatladığını anlatan Kendirci, “Merdivenleri rahat inip çıkabiliyorum. Ayrıca ekstra bir şey yok. Spor yapmanıza gerek yok. Kahve içerek spor yapmadan da zayıflanabileceğini gördüm. Şu anda 74 kiloya kadar indim, hedefim 68 kiloya kadar inmek. 68 kiloya kadar indiğim zaman, ideal kiloma ulaşmış olacağım” diye konuştu.
 
UZMANLAR, ANİ KİLO VERMEYİ TAVSİYE ETMİYOR
 
Özel Kastamonu Anadolu Hastaneleri Diyetisyeni İrem Demirilyas, Türk kahvesinin zayıflamaya etkisinin olduğunu ifade ederek, “Fakat şöyle bir etkisi vardır. Türk kahvesi metabolizmayı hızlandırıyor. Ayrıca sadece Türk kahvesi içerek zayıflamak gibi bir şey yoktur. Türk kahvesi sadece zayıflamamız için yardımcıdır. Günde 1-2 fincan Türk kahvesi içilebilir. Tabii ki de daha fazlası zararlıdır” ifadelerini kullandı.
 
Günde 1-2 fincan Türk kahvesi tüketilmesi tavsiyesinde bulunan Diyetisyen Demirilyas, “Günde 1-2 fincan Türk kahvesinin dışında kahve tüketiminde içindeki kafein miktarının yüksek olmasından dolayı aşırı doz alındığı zaman böbreklerimize, kalbimize, midemize birçok olumsuz etkisi oluyor. Aşırı dozdan sonra bu etkiler, bizim için dezavantajımız oluyor. Bu yüzden 1-2 fincan Türk kahvesi yeterli olacaktır” şeklinde konuştu.
 
10 günde 5 kilo vermenin çok sağlıklı bir yöntem olmadığını söyleyen Özel Kastamonu Anadolu Hastaneleri Diyetisyeni İrem Demirilyas, şöyle devam etti: “Biz, haftada maksimum 1 veya 1,5 kiloyu hedefliyoruz. Çünkü ileri ki zamanlarda iki katı daha fazla kilo alınıyor. Birden zayıfladığımız zaman kilo almaya meyilli oluyoruz. Bu yüzden 10 günde 5 kilo vermek zararlıdır. Bizler de, bunu sadece dengeli ve yeterli beslenmeyle sağlayabiliriz. Diğer bütün proteinleri de almamız gerekiyor. Bunların yanı sıra, her şeyden yeterli miktarda alarak, karbonhidrat, protein, yağ dengesi içerisinde zayıflamayı öneriyoruz”.
 
Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.